Sunday, 29 December 2013

First Giveaway by Effafarhana


Assalamualaikum...
selamat petang semua bloggers...
nak ajak join segmen nim...


xoxo

>0-0<

Jogging vs Roti Canai


Assalamualaikum semua...
semalam miya n housemates meluangkan masa untuk jogging...
kitaorg g jogging area River Cruise...
kitaorg jogging separuh..
n separuh ag kitaorg jalan2 je...
kitaorg start jogging pkol 7 so xde la pns sgt...
org ckp walaupom exam dh nk dekat jgn la duk study je...
kna luangkan masa utk buat xtviti lain..
especially xtvti yang kita wajib buat iaitu solat lima waktu...

member miya ad msg bgtau kat kitaorng
"ilmu itu mmg penting...niat belajar mestilah kerana Allah jgn kerana exam..
luangkan masa utk hadiri majlis ilmu agama juga jgn hnya fokus ilmu duniawi...
n luangkan masa dgn Allah juga sebab Dia yang akan berikan apa yang kita inginkan...

sebab tu la miya keluar jog ngan member sebab nak jaga kesihatan...
tapi masalahnya after jog n jalan 1000 langkah...
kitaorang berlumba lumba nak g makan plak...
semalam adalah first time miya breakfast kat luar pada hujung minggu...
sebelum ni makan nestum or biskut je waktu pagi....
dah lama sangat kempunan nak makan roti canai...
so semalam dah termakbul dah hajat miya nak mkn roti canai...
hahahaha...
so ape guna kitaorg jog semalam...
lau lps jog tros baham makanan berkolestrol...
so amalkn la senaman yang betol ye guys...


p/s : thanks to fatihah khairunnisa' atas nasihat tu...
thanks to the housemates sebab cipta kenangan lagi semalam...
i will miss you guys...

xoxo
>0-0<

Pencarian Bloglist Bulan Februari/Mac 2014


Assalamualaikum semua..
jom join segmen ni...


Friday, 27 December 2013

First Giveaway By Putri & Syuda


Assalamualaikum...
jom join GA nim...




Kita Takkan TErpisah.


Assalamualaikum bloggers semua...
pagi ni miya nak cite kisah semalam..
kisah antara sahabat A4-3...
alhamdulillah semalam kami dapat berkummpul 
n dapat meluangkan masa bersama-sama
lama sgt dah xtvt ni xdpt nak dibuat.....
tapi ada tiga orang yang tak dapat nak join semalam...
first ida sebab dia demam...
n then ain n irma sebab diaorg still duk kat umah..

alhamdulillah semalam kami dapat menunaikan solat magrib berjemaah...
nak pilih jadi imam tu susah sgt..
antara ramai2 miya yang xpernah jadi imam...
takot sgt nak jadi seorang imam..
sebab kena pimpin mereka...
mmg semalam kaki ketar sgt ase berat sgt...
tapi kena cuba juga sebab 

"apabila seseorang menolak menjadi imam itu merupakan tanda2 kiamat ssudah dekat"

then Alhamdulillah dapat juga melaksakan solat magrib n solat hajat...
kitaorang juga buat bacaan Surah Yassin semalam sementara tunggu msk waktu isya'...
selesai semua dengan solat isya'...
kitaorang semua siap2 nak keluar makan nasi lemak ayam berempah kat KG.MORTEN...
mmg nasi lemak kat situ sedap berbanding tempat lain yg biasa makan...
lama la juga lepak situ..
sambil open table dgr masalah Raja...
selesai makan n cite semua, kita orang balik umah dgn rasa yg bercampur baur..
ada rasa sedih n juga gembira...
miya ni sensitip sikit bab2 perpisahan....
adoiiii...harap2 boleh tahan la...
kami hanya tinggal 3 minggu saja nak bersama...
lepas nim semua dah duk umah sewa msg2 follow classmates....
ape2 pom miya nk fokus study balik ari nim sebab semalam melara je keje...

p/s : ari nim ada kelas FAR pkol 9 pagi...

xoxo
>0-0<

1st New Year Giveaway by Yan


Assalamualaikum semua...
selamat malam...
b4 lelapkan mata jenguk blog dlu...

nak join segmen nim plak...hahaha...


xoxo

>0-0<

Thursday, 26 December 2013

Pencarian Bloglist 5 Bulan by Eka

Assalamualaikum semua...
penat perah otak utk study FAR410...
dengki dengan member sebab dia duk gelak2...
sedap2 duk tgk maharaja lawak mega...
so miya buka wifi n then open blog, fb, n twitter...
sbb org ckp lps asar xelok sgt sudy kan??
so kat sini miya nak ajak ramai2 join segmen nim...
hadiah yang sangat menarik...
boleh jugak tersenarai dalam bloglist eka...

JOM JOIN RAMAI-RAMAI...

kllik banner yang comel kat bawah ye....


xoxo

>0-0<

Wednesday, 25 December 2013

Segmen : Jom Blogwalking


Assalamualaikum...
selamat petang semua...



Tuesday, 24 December 2013

Sebenarnya.........


sebenarnya miya xase ag debaran nak final exam...
macam ne nim...
sebab tu miya jadi malas nak study...
miya kena cari satu alternative nak bagi miya jadi study...
miya xtau nak wt cmne dah...
kemas meja dah...
hias meja dgn kata2 semangat dah...
susun jadual pom dah...
tapi still ase malas nak study...
huhuhuhu...
i need someone to wake me up...


xoxo
p/s :  cmne nim???

>0-0<

10 SEBAB SOLAT TIDAK DITERIMA


assalamualaikum sahabat bloggers...


  Sabda Rasulullah saw yang bermaksud: “Sesiapa yang memelihara solat, maka solat itu petunjuk dan jalan selamat dan barang siapa yang tidak memelihara solat maka sesungguhnya solat itu tidak menjadi cahaya dan juga tidak menjadi petunjuk dan jalan selamat baginya”. 
Terdapat Hadis Rasulullah saw juga mengatakan bahawa terdapat 10 golongan manusia yang solatnya tidak diterima oleh Allah SWT iaitu : - Orang lelaki yang solat sendirian tanpa membaca sesuatu. - 
Orang lelaki yang mengerjakan solat tetapi tidak mengeluarkan zakat. - 
Orang lelaki yang minum arak tanpa meninggalkannya (taubat). - 
Orang lelaki yang menjadi imam padahal orang yang menjadi makmum membencinya. - Anak lelaki yang melarikan diri dari rumah tanpa izin kedua ibu bapanya. - 
Orang perempuan yang suaminya marah/menegur kepadanya lalu si isteri memberontak. - Imam atau pemimpin yang sombong dan zalim serta menganiaya. -
 Orang perempuan yang tidak menutup aurat. - 
Orang yang suka makan riba. -
 Orang yang solatnya tidak dapat menahannya dari melakukan perbuatan yang keji dan mungkar. ~




xoxo

>0-0<

Monday, 23 December 2013

Buddyz Giveaway

Assalamualaikum .




Giveaway ini merupakan giveaway pertama dianjurkan oleh Farhah dan buddyz buddyz iaitu Sofea , Izzah , Iqqah .

Anda semua dijemput join giveaway bagi memeriahkan lagi giveaway ini .


Senarai Hadiah 


Tempat Pertama :
Topup RM20 ( Celcom / Maxis / Digi )
Review / promote blog oleh aku dan Sofea

Tempat Kedua :
Topup RM15 ( Celcom / Maxis / Digi )
Review / promote blog oleh aku dan Sofea

Tempat Ketiga :
Topup RM10 ( Celcom / Maxis / Digi )
Review / promote blog oleh aku dan Sofea

Tempat Keempat :
Topup RM5 ( Celcom / Maxis / Digi )
Review / promote blog oleh aku dan Sofea

Tempat Kelima :
* Pilih antara salah satu *
Toup RM5 ( Celcom / Maxis / Digi )
atau
Review / promote blog oleh aku dan Sofea

GIVEAWAY INI SECARA AUTOMATIK AKAN DIBATAL JIKA TIDAK MENDAPAT PESERTA LEBIH DARIPADADA 10 ORANG .

Undian : Random.org / Cabutan bertuah

Anda semua dijemput untuk join giveaway ini .

Klik SINI untuk join .

Sunday, 22 December 2013

thanks Madam Hazalinda

bergambar sakan ngan madam...
last class microeconomics....














p/s : AC2201A Awesome!!!

xoxo
>0-0<

Saturday, 21 December 2013

Last Day....








last day kelas...
b4 mask study week
kita org spend masa g mkn kat kfc...
hampir semuo org pergi...
mencipta kenangan terindah b4 start pulun study...

xoxo

Tahniah AISYA!!!!!!

assalamualaikum semua...
lama sangat dah menyepi...
berhabuk dah blog miya
hehehe...
walaupom lambat tapi miya nak ucapkan...
tahniahhhh!!!
untuk adik miya (tuan nurul arnisya)
sebab dapat straight A's in PMR...
siap keluar paper lagi...
abiz je kelas Eko umi msg tanya xnak tya result aisya ke...
tiba2 teringat hari nim result PMR...
dah agak dah mst dpt straight A...
sesuia dengan usaha dia yang bangun awal pagi...
fuyoooo....
tahniah ye sayang...
make sure SPM pom sama tau......

p/s : dengar kata ada org nak bawa naik flight...ish jealousnya....

xoxo
tahniah sayang....
>0-0<

Sunday, 15 December 2013

SIBUK!! SIBUK!!


nak final nim makin xmenang tangan nak handle semua...
makin bertambah keje...
engatkan bila nak final xde la assignment sangat...
tapi ada je keje nak kena buat...
macam ni la kehidupan dekat uni ye....
so memang kena buat persedian fizikal n mental...



TerAKHIR!!!!

assalamualaikum semua...
nak tunggu baju ciap miya nak update cikit blog miya...
sebab lama sangat xterupdate...
hari nim hari terakhir latihan silat bagi sesi sept 2013- jan 2014....
ase macam sedih sangat sebab akan kehilangan senior2 yang sehati sejiwa ngan kitaorang...
susah nak dapat senior macam diorang...
kitaorang ni dah rasa macam satu family dah...
minggu nim banyak memory yang dapat dicipta....
first minggun nim kitaorg ada ijazah potong dekat MMU...
after balik MMU tu kitaorang ke Air Panas Gadek...
pagi pkol 6.30 baru kitaorang sampai kolej balik...
program tu berlaku ari jumaat malam sabtu...
pastu ari nim kitaorang ada latihan plak kat taman lipan...
ase macam xnak balik dah...
sebab tau ari nim ari last latihan....
dalam kesedihan nim ada kegembiraan juga buat miya...
ari nim miya bawak van tau...
first time boleh bawak van....
takot giler sampai xegt nak trnkan handbrek...
tapi alhamdulillah selamat sampai jugak...
then time rest latihan tu...
miya pinjam moto RXZ ejan...
dah la moto tu wrna purple...
warna kegemaran miya....
Alhamdulillah boleh juga bawak...
n boleh round kwsn perumahan tu...
banyak sangat kenangan yang tercipta....
xkan ku lupa kengan nim....
akan ku kekalkan dalam egtn n dalam blog nim....
hehehe...
chow dlu sebab baju dah ciap....

xoxo
p/s : nak sambung buat assignment plak...
miss yah...

>0-0<

Tuesday, 10 December 2013

Bitstrips II


assalamualaikum...
alhamdulillah miya n the geng dah ciapkan komik kitaorang...
miya ase lega sangat sebab dapat ciapkan juga...
n dapat hantar kat kedai n ambil ari nim...
due date kna hantar hari jumaat nim...
so tinggal lagi dua assignment yang belum buat...
MGT n FAR tunggu kami datang...
hehehe...







p/s sambil siap2 nak g kelas ekonomi...

xoxo
>0-0<

Friday, 6 December 2013

Bitstrips....


Assalamualaikum semua...
miya nak story pasal bitstrips...
kan skrg nim bitstrips nim app paling hot kat fb...
so korang tau x yang kitaorang kna buat assignment guna bitstrips...
kna buat assignment ekonomi plak tu...
miya n the geng kna buat topic demand & supply...
kitaorang juz mula buat icon, and sketch idea je...
blom strt nak buat komik lagi...
tapi mslhnya kitaorang kna hantr minggu dpn dah...
miya takot xsmpt siap sbb byk sgt assignment kitaorg dpt...
tp kna yakin yg sempat siapkan assignment...
miya mnx tolong sape2 yg blh bg idea pleaz share ngan miya...
n lau spe2 tau kedai yang boleh print mcm majalah tu kat kwsn Melaka blh gtau kat miya tau...
doakan miya tau...
miss yah!!!!






xoxo
>0-0<

Thursday, 5 December 2013

Giveaway Akhir Tahun 2013 Hotlips Corner


Assalamualaikum...
jom join GA by Hotlips corner...


mudah n simple jew...
jom terjah...

xoxo
>0-0<

Followers...

Alhamdulillah...
follower miya dah lebih dah 100 orang...
epy n bangga kejap...
sebab dapat ramai member baru...
thanks ye semua...
sayang kowang..........



xoxo
>0-0<

Ustaz Mu Tunggu Aku Datang!!!

Assalamualaikum semua...
makin nak final makin banyak assignment dapat....
betol la senior cakap...
xkan abiz assignment hingga lah nak msk study week...
minggu lepas miya g tgk cite ustaz mu tunggu aku datang...
nim semua sebab nak teman member beli baju dinner...
alhamdulillah blh jugak dia beli...
cite nim boleh tahan la jugak...
cuma mula2 tu agak boring sikit...
tapi banyak la nasihat untuk kita....
antara kata2 yang miya egt

"kenapa kita xnak solat, sedangkan Allah telah bagi kita kesihatan yang sempurna, mata, kaki, tangan n segala yang menyebabkan kita sangat sempurna n boleh hidup ngan aman...kita solat ni adalah tanda kita bersyukur dengan pengurniaan segala hikmah ni..."
time solat nim kita akan lebih dekat ngan Pencipta kita... 
so jom2 kita tunaikan solat ngan sempurna...
InsyaAllah...


p/s : solat adalah tiang agama....

xoxo
>0-0<

Monday, 2 December 2013

Segmen Aqu Blogger Malaysia...


Assalamualaikum...
jom kita ramai2 join segmen aku blogger Malaysia...



xoxo
>0-0<

Friday, 29 November 2013

Countries Culture & Food Festivals


ollaa...
semalam miya sanggup g awal kelas sebab nak g mini audi at graha...
nim semua gara2 abg hisyam n abg syawal yang jemput g program diorang...
tapi xnyesal pom g sana...
sebab memang meriah giler diorang punya program...
ase macam satu jam tu mmg xcukup pom nak survey semua...
stiap booth boleh singgah kjap2 je sbb ada klas FAR410 plak pkol 12...
program nim bawak 5 buah negara...
antaranya ialah italy, mexico, arab, korea n india...
stiap booth nim sediakan sample untuk dimakan...
n diorang sediakan juga about game tradisional setiap negara...
yang menarik semua aktiviti kat citu percuma...
xperlu nak bayar pom walaupom nak ambil gambar...
memang stiap booth sdiakan tempat utk bergambar..
bersama ngan props plak....
stiap game akan dapat hadiah lau menang...
































xoxo
>_<