Wednesday, 28 August 2013

Jom Ronda......

Assalamualaikum....
Jom ronda-ronda....


bot yang kami sewa juz 4 buah je...
satu bot boleh naik seramai 10 orang...


jom start menjelajah Pulau Langkawi...



member satu bot...

member satu bot..
rakan sebelah...hahaha
aktiviti lumba haram..
tempat pertama yang kami singgah ialah tempat sangkar ikan...
tempat nim xde la banyak ikan...
tapi ok la jugak sebab kita boleh sentuh ikan nim sebab jinak...


pegang jgn xpegang




abang yang explain everything

hujannnn!!!!!!!
nasib kami malang ckit ari tu...
xsempat nak tengok semua lagi ujan dah turun...
lau renyai2 tu xpe tapi ujan lebat...
pastu kami semua berteduh la..
bawah tempat kami berteduh tu dia pelihara ikan pancut..
ada peristiwa yang sangat la menarik...
first aq yang acah ikan tu sebab nak suruh dia pancut...
so memang la ikan tu pancut sebab ingat jari aq roti...
tapi sorang member aq p intai ikan tu...
n then ikan tu pancut air masuk mulut dia...
memang semua yang ada kat citu ketawa terbahak bahak la...
Alhamdulillah ujan berhenti jugak...
so kami start ronda semula...

tempat kedua kami pergi ialah kawasan helang...

comel nak terbang....





pastu kami meround ke Kilim Geoforest Park, Pulau Kasut & Gua Langsir

ape korang nampak?



sebelah je ada..


abiz dah meronda...
ala kejapnya...
tapi kami dapat pengalaman bawa bot...
Alhamdulillah...





ape xabiz ag ronda...
nak g mne plak??
tempat last sekali kami ke Gua Kelawar...








kami kena tinggal...
abiz dah pengembaraan kami....
sekian terima kasih...



~XOXO~
>0-0<

FIRST MINI GIVEAWAY BY LOLLISTA






KLIK BANNER UNTUK JOIN

Senarai hadiah:
3 x RM5 topup| 3 x RM5 topup | 1 x Butterfly embroidery shawl | 2x RM5(Cash/topup)

First mini giveaway dianjurkan oleh SimanisLollista dan disponsor oleh Hassetiqa , SuriaHaserinah
dan Ain Sahara


Segmen Jom Bersahabat part 1

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


okeyhh , malam ni tira nak melancarkan segmen ni . tujuan nye adalah untuk menyenangkan tira , termasuklah kawan2 blogger lain untuk blogwalking and tambah2 sabahat ! senang je . tak susah pon kannn ? hehe . 

Syarat2 :
1. Follow lah blog tira yang simple nih . 
2. Kalau nak senang , copy paste je oke link yang sedia ada dibawah .
3. Like fanpage tira dan Page ni .

4. Hantarkan link segmen kat kotak komen.
5. DONE !

langsung selam 3hari . sampai 30hb ! jam 12.00 malam . walau pun macam lebih 36 jam , takpeee . bgi chance korang join . okehh !

Tuesday, 27 August 2013

Teluk Yu


Assalamualaikum...
ni aq nak smbg story aq time kat Langkawi...
After abiz je kursus tu..
cikgu bawa kami ke Teluk Yu b4 kami naik bos buat Island Hopping..
sempat lagi bergambar kat cini...










~XOXO~
>0-0<

September Giveaway by www.cikyaya.my


klik banner untuk join

Jejak 500 Followers..

Assalamualaikum....
klik banner lau korang nak join...

Blogwalking MERDEKA bersama ayuinsyirah...



Assalamualaikum semua..
jom join ini punye segmen ye...
boleh la tambahkn kenalan....
klik banner jangan xklik...
saya anak jati Kelantan...