Wednesday, 28 August 2013

Jom Ronda......

Assalamualaikum....
Jom ronda-ronda....


bot yang kami sewa juz 4 buah je...
satu bot boleh naik seramai 10 orang...


jom start menjelajah Pulau Langkawi...



member satu bot...

member satu bot..
rakan sebelah...hahaha
aktiviti lumba haram..
tempat pertama yang kami singgah ialah tempat sangkar ikan...
tempat nim xde la banyak ikan...
tapi ok la jugak sebab kita boleh sentuh ikan nim sebab jinak...


pegang jgn xpegang




abang yang explain everything

hujannnn!!!!!!!
nasib kami malang ckit ari tu...
xsempat nak tengok semua lagi ujan dah turun...
lau renyai2 tu xpe tapi ujan lebat...
pastu kami semua berteduh la..
bawah tempat kami berteduh tu dia pelihara ikan pancut..
ada peristiwa yang sangat la menarik...
first aq yang acah ikan tu sebab nak suruh dia pancut...
so memang la ikan tu pancut sebab ingat jari aq roti...
tapi sorang member aq p intai ikan tu...
n then ikan tu pancut air masuk mulut dia...
memang semua yang ada kat citu ketawa terbahak bahak la...
Alhamdulillah ujan berhenti jugak...
so kami start ronda semula...

tempat kedua kami pergi ialah kawasan helang...

comel nak terbang....





pastu kami meround ke Kilim Geoforest Park, Pulau Kasut & Gua Langsir

ape korang nampak?



sebelah je ada..


abiz dah meronda...
ala kejapnya...
tapi kami dapat pengalaman bawa bot...
Alhamdulillah...





ape xabiz ag ronda...
nak g mne plak??
tempat last sekali kami ke Gua Kelawar...








kami kena tinggal...
abiz dah pengembaraan kami....
sekian terima kasih...



~XOXO~
>0-0<

5 comments:

  1. woa memang ronda2 sakan nie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...best la jugak lau blh nk ronda lagi...hehe...

      Delete
  2. Replies
    1. alhamdulillah...hehe..jom kita romda plak..haha... :)

      Delete