Sunday, 11 August 2013

Mengeratkan Ukhuwah

Assalamualaikum semua...
hubungan kami dh renggang...
lau time darjah 6 kami dh mcm belangkas...
dimana ada mereka mesti ad aq...
or dimana ada aq mesti ada 3 org nim...
orang yang aq sebut nim adalah Suzy, Mira and Nyna...
kami nim dh mcm adik beradik...
tiap kali balik sekolah mesti aq ke rumah suzy dlu belagak cm nak hantar dia la...
and tiap kali balik fardhu ain mesti singgah kedai Abe Min..
so hbgn kami memang rapat giler la time skolah rendah...

TAPI....
sejak masuk sekolah menengah aq macam terpisah jauh je dgn diorang...
Amanyna dpt Kolej Yayasan Saat kat Melaka...
Zulziliana dpt SMK Zainab..
Amira dapat SMKA Naim Lilbanat...
tapi aq smbg kat skolah panji walaupom aq dpt 5A in UPSR
xpe aq lagi suka sbb dekat ngan umah n ramai sesekolah rendah duk citu...
tapi my mom buat rayuan utk dpt sekolah yg elok cikit..
Alhamdulillah rezeki aq sampai jgk...
aq dpt ke MRSM Pasir Tumboh, SMK Dato' Ahmad Maher n
SMKA Naim Lilbanat...
aq choose MRSM but my mom nk aq msk SMKA..
so aq smbg la sana...

rumah aq nim jauh cikit dari umah diorg...
umah aq kena lintas jln lau nk g umh diorg...
tapi umah diorg dlm satu kampung je...
so diorg blh la selalu jmpa...
aq....
ketinggalan zaman...
sebab tu hbgn  kami mcm jauh sbb aq xbiasa dgn diorg...
'MALU' cikit...hehehe...
tapi sejak aq dpt lesen nim.. 
mak aq bg klepasan utk guna moto walaupom jalan raya sibuk n susah nk lintas..
so raya nim aq ambik ksempatan beraya umah diorg...
Alhamdulillah...dapat juga jmpa...


Zulziliana

Nur Amira

Amanyna Hanany



tq lesen moto..
~penat menaip~
>0-0<

Post a Comment