Wednesday, 14 August 2013

Pemeriksaan Kesihatan

Assalamualaikum semua...
aq ad dua minggu ag nk stay kat umah..
before aq dftr uni nanti...
korang bagi la cdgn ape yg aq blh buat...
first mmg aq kna ciap2 brg yg nk bawak...
slain drpd program nim ape lagi erk??
cer kongsi...cer kongsi cikit....

persiapan aq nk msk uni blh dikatakan baru 40%..
aq baru je done print borng...
bayar yuran...
n buat medical check up...
yg lain xciap ag...
aq baru je buat medical check up semalam...
procedure dia xde la ssh sgt...
tp aq nim blur cikit orgnya...

yang nim kat Klinik Kesihatan Kota Bharu..
first korang kena dftr dkt kaunter pendaftaran pemeriksaan kesihatan...
kat citu pegawai yg bertugas  akan bagi korang borang utk diisi...
kemungkinan 2 kjadian akn berlaku...
sama ada korang kena temu janji or boleh buat terus..
alhamdulillah aq blh buat terus ari nim...
then...korang bayar la sbyk mne yg diminta xpyh lebih...
pastu pegawai tu akn bgtau korg kena pergi ke mana dulu...

aq first2 kena g timbang berat,tinggi n check mata dulu..
berat aq turun mgkn sebab puasa kot...
tapi tinggi aq xbrubah sejak form 4 lagi...
dhsyt kn??kakak aq ckp mmg xkn berubah dh...
cedey la aq...
n then mata aq mcm biasa la...aq kn sigadisberkacamata...
lepas siap semua tu aq g makmal plak sebab nak test urine...
alhamdulillah aq xhidap ape2 penyakit...
gula dlm badan aq pom ok...xtrlebih dose...
lepas tu aq terjah plak bilik x-ray..
yg dlm nim aq ase xperlu nk story sgt kot..
sebab nanti korg nk x-ray juru x-ray akn ajr korang satu2...
Alhamdulillah sebab aq dpt juru x-ray perempuan...
kat bilik X-ray ni lah aq jmpa ngn member SMKA Naim Lilbanat...
aq jumpa jugak cikgu yg ajr aq time darjah 6 - Cikgu Asri...
so byk la kngn ari nim..

lepas ciap semua kena turun balik kat bawah...
then ambk no giliran...
sebab nk bayr hasil...
make sure dlm beg ad RM1...
pegawai tu ckp aq xnk msk uni sbb aq xisi borng smpai abz...
dia trkjut sbb tmpt alamat umah aq kosong...
hahahaha...
lepas ciap dia akn bg no utk jmpa ngn doktor dekat aras 1...
then korang tggu kjap lau xde orang...
bila dh dipanggil...korang serah je borg medical check up uni korg..
doktor akan trnkn tndatgn...\b4 that dia akn check dulu kputusan x-ray korang...
then ciap dah...
pastu blh balik relex kat umah...
yahooo...
selesai satu masalah...

~xoxo~
>0-0<

Post a Comment