Tuesday, 20 August 2013

Pulau Penang #2



Assalamualaikum blogerss...
masa banyak free skrg nim...
takut esok xde mase free dah sbb nak prepare msk uni nanti...
semalam aq ad cite pasal  kursus angkasa kat Penang kan??
kalau nak tau baca entry nim...
tapi hari nim aq kongsi pengalaman masuk dalam Bank Negara caw. Pulau Pinang..

Program nim diadakan oleh pihak kolej...
asalnya program nim diusulkan oleh pelajar Kuliah Satu..
tapi dalam kuliah ad 50 org n bas boleh muat 40 orang..
so pengarah xbagi adakan sebab nanti sepoloh orang tu nak tinggal mane..
tapi ketua kuliah satu xputus ase..
so dia berkerjasama ngan cikgu2 ekonomi...
disebabkan usaha si Syafiq nim...
pelajar Kuliah satu boleh pergi plus dengan pelajar cemerlang...
pelajar cemerlang nim cikgu yang pilih berdasarkan ranking...
Alhamdulillah aq pom terpilih jugak..
so sekali lagi aq boleh merentasi jambatan Pulau Penang...
program nim ambik masa sehari je..
sebab g kursus dekat Bank Negara...

kitaorang bertolak dalam pkol 6.30 pagi drpd kolej tu...
maklum la hari jumaat...
mmg dekat Kedah cuti tapi penang still keje...
masuk je kwsn penang jalan dah stuck...
sebab orang penang nak p keje...
dalam pkol 9.30 kami sampai..
n start taklimat dalam pkol 10..
first pengurus Bank Negara caw Penang yang mula ceramah...
dia cerita about INFLASI, KADAR MATA WANG n mcm2 about ekonomi
so memng Malaysia mengalami inflasi tapi secara positif...
ape tu inflasi??nak tau ke??
search google erk...

habis je puan bagi ceramah terus datang Encik Farid Halim duk depan kami...
Encik Farid dipanggil Dr Hutang sebab dia jadi org tgh bila pelanggan ada masalah...
Dr Hutang nim dari Agensi Kaunseling & Pengurusan Kredit...
sape2 yang perlukn perkhidmatan 
~ Pendidikan Kewangan
~Kaunseling Kredit
~program Pengurusan Kredit
boleh la jumpa wakil dari AKPK nim...
or ke laman web www.akpk.org.my

lastly ad pegawai tu share mcm ne cara duit di buat...
n macam ne nak tau duit tu betol ke palsu...
yang bahagian nim xbyk aq catat dalam buku catatan...
sebab kami tgk video cara utk buat duit...(so xblh la nak catat)
n then kami belajar melalui sentuh n lihat...
dgn sentuh kita bley cam sama ad duit tu betol ke palsu..
[nanti aq buat entry lain plak ye..]




singgah USM
Masjid USM


hasil kerje Cikgu Meor





lastlys...


p/s: nak buat pinajaman pikir dulu byk kali...

>0-0<

Post a Comment