Monday, 19 August 2013

Pulau Pinang #1


Assalamualaikum semua...
salam sejahtera n selamat malam ye...
malam nim aq nak sambung balik yang aq cite semalam..
kan aq ad cite yang aq melancong kat kawsn utara nim...
so hari nim aq nak cite pasal Pulau Penang...
aq bersyukur sangan sebab aq masuk jawatan ASK
ASK nim Ahli Sukarelawan Koperasi..
ad juga ALK iaitu Ahli Lembaga Koperasi...
nak masuk koperasi pom kena temuduga tau...
ok sambung balik dalam tajuk kita...
Koperasi nim dibawah naungan Angkasa...

pada tahun aq nim pihak ANGKASA adakan kursus di Pulau Pinang...
so aq pom terlibat jugak dalam kursus nim...
ape yang best time nim la nak mengeratkan hubungan antara KOOPERS KMKN...
ahli KOOP kami terdiri daripada :
7 org pelajar SPC Aus
10 org pelajar Matrikulasi
10 orang pelajar SPT
n beberapa pelajar daripada kelab akaun
aq xbrape nak ingat sgt bilangan sebab dalam program SPC n SPT ad yang keluar...
sebab dapat tawaran study luar negara..

kami stay kat hotel 4 bntg...
HYDRO HOTEL PENANG...
tapi hotel dia best la...tapi bilik aq xmengghadap pantai...
so xley nak tgk la pemandangan matahari terbit...
semua kemudahan disediakan n kami peserta xperlu keluarkan wang se sen pom...
tanks ANGKASA sebab buat kursus camni...
lagipom jadual kursus nim xpadat sgt...
pastu tuan ceramah pom sempoi je...

first day sampai tu cm biasa la check in hotel...
dia bagi 3 orang satu bilik..
aq stay sekali ngan Ila n Fiza (both SPC Aus stdnts)..
lepas check in kami dibenarkan ke pantai tapi xboleh main...
ase girl je yang p jenguk kawasan pantai...
dari hotel kami tu kena melintas jalan besar lau nak ke pantai...
tapi hotel tu sediakan jejantas..
so senang la nak g tengok pantai...
pantai tu nama MIAMI...
so xpayah nak naik flight lau nak p MIAMI...

malam tu kami ad sesi berkenalan...
program tu kejap je la...
n kami dapat kebenaran g pasar malam..
aq although budak Matrik tapi keluar lepak ngn geng SPC..
kami naik teksi nak g sane...
cuba bygkan 8 orang nak naik satu teksi...
nasib baik la ad kreta avanza yang berhenti...
so blh la muat satu kereta...
n Faez yang belanja...

hari Jumaat stndard la lelaki g solat Jumaat....
time budak laki solat jumaat geng bilik aq plus Nirna n Chood..
kitaorg story mory pasal hantu...
sampaikn semua org takut nak tdo malam tu..
lagi terok malam kat pasar malam tu kami beli CD hantu...
petang cikit kami melepak lak tepi pantai..
semua budak lelaki terjun lam air...
bez je tgk tp budak pompuan xkn nak mandi kot...
kitaorg ape lagi...posing maut la...

dan hari last tu xde la ceramah sgt..
ceramah ciap awl..
geng bilik nk tggu check out kitaorang turun main game kat bawah...
best..tapi Ila mmg dahsyat la lam game lawan2...
although nampak lembut...
tapi main game mmg bergegar..
hehehe...

tengah daftar

dua roomate yang tengah tersenyum

berebut bilik nak tingkat ats...

kat pantai MIAMI

atas bumbung


panjang sgt dah...
mengarut je byk kn??
hahahaha..sory...

p/s: CD tu kami psg dalam dewan ceramah sebab takot tgk sorg2...
dah la tgk guna skrin besar n lampu ditutup...
uwarggghhh...lagi seram dowhh...

~xoxo~
>0-0<

1 comment:

  1. hai.. salam kenal,
    follower no.18
    done follow sini,
    jom follow teman yea yunk..=)

    http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

    ReplyDelete