Sunday, 18 August 2013

Puncak Janing

Assalamualaikum semua...
xd aq ad terbaca buku catatan aq...
aq teringat balik kenangan kami kat langkawi..
aq kan study belah utara...
so orang ckp bila dah duk utara tu mesti melawat semua kwsn belah utara la...
kawasan utara tu kwsn Kedah, Langkawi, Penang n Perlis...
kat kedah tu memang tempat aq study la...
aq duk kawan nak hulu la cikit sbb matrik standard la duk pedalaman cikit...
dari tempat aq nk masuk negara Thailand tu kejap je...
tapi malangnya kawasan tu baru nak dibangunkan...
diorang nak buat macam kat Kelantan la (Rantau Panjang)
kalau x mesti pokai duit aq g membeli belah...

tempat best kat kawasan matrik aq nim ialah 
TAMAN REKREASI PUNCAK JANING....
kita orang g kawasan nim wajib la ngan kreta...
ngan kreta member aq..
NURUL NAJWA...
kitaorang bertolak tu awal pagi lagi...
memang semangat giler la ari tu...
sebelom keluar tu pemandangan kat dada langit memang mendung...
tapi kitaorang cakap mendong kat kawasan lain tu...
semangat punye pasal sambil sedapkan hati...
so memang jadi la kami keluar ari tu..
kitaorang g dalam 5 orang je...(sebuah kreta jee)
geng time tu najwa, aq, ira, ana n juga malin...
yang beznya ibu najwa sanggup sediakan makanan utk kami...
sebab kami kan nak berkelah...
tanks ye ibu...

jalan dari kolej kami nak sampai kawasan tu adalah 30 - 45 min...
xjauh pom cuma kena redah hutan cikit...
masa nak sampai kawasan tu boleh nampak la bukit bukau yang menghijau...
dah la keadaan mendung...s
so pemandangan xjelas sangat sebab ada banyak kabus..
so memang cantik la pemandangan time tu...
bila kami sampai kwsn tu ujan pom mula turun rintik2...
alhamdulillah xlebat pom...
kawasan tu xde orang pom datang...
yang ad pemilik cafe , mak cik yang menjual miuman n keropok..
so kami macam budak yang xpernah jumpa air...
ape lagi..terjun la dalam air sebab xde orang...

dalam 30 minit kami mandi..
ad satu geng mat rempit sampai bawak aweks...
diorang naik mandi kat tingkat atas...
trkejut plus kaget la kami...
nasib baik mak cik n anak dia ad lagi...
lepas puas berkubang dalam air...
kami salin pakain n then kami pom melantak la ape yang ad...
alhamdulillah blh makan ayam gulai,ikan goreng, sotong n others...
banyak la jugak melantak sebab perot dah lapar...
ciap je makan kami cepat2 blah dari kwsn tu...
takot terserempak dgn mat remp...
tapi kami sempat lagi membeli kat warong mak cik tu n ucap tanks sebab jaga kitaorang...

time otw balik..mmg tragic betol la...
dalam kreta nim ad orang gatai nak bawak kreta...
so nurul najwa bagi la kat ira nak bawak kreta...
nasib baik la ira dah dapat lesen P...
ok la blh la bawak...tapi yang dahsyat sampai betol2 atas bukit kreta boleh mati plak..
mungkin sebab xcukup tekan minyak kot...
semua yang duk atas kreta tu dah gelabah tahap dewa dah...
tapi xde la yang terjun keluar dari kereta sebab ira cepat2 tekan brake n tarik handbrake...
alhamdulillah...
lepas tu tuan empunya kenderaan la yang bawak sampai la jalan rata...
sampai je kat jalan rata budak yang baru belajar nak bawa kreta pom nak bawak la...
ak ok la sbb kreta still jalan...
tapi bawa kreta mcm lintang pukang...
kelakar la...
last2 tuan empunya kreta bawa baru la lancar...
ape2 pom..kami selamat sampai rumah Nurul Najwa...

lepas rehat kejap...
ayah dia yang hantar kami balik kolej...
ari tu memang epy giler la sbb senarai list aq dapat dilaksanakan...
tanks kepada Nurul Najwa sebab sudi bawa kami jalan2...
tanks jugak kepada family dia sebab susah2 je layan kami...
tu je la aq nak story mory malam ni sebab nak save lam blog nim...
ok la good nitez korang...
assalamualaikum...

from google image..

p/s: hargai lah sahabat anda...alhamdulillah aq jumpa sahabat yang sudi bersama time susah n senang...
opss...gambar xjumpa cari...nanti jumpa aq update lain..
chow...

~xoxo~
>0-0<

Post a Comment