Sunday, 29 September 2013

Movie Maker...



Assalamualaikum semua...
selamat pagi n good nitez semua...
b4 masuk tido miya nak story sikit yg miya frust sgt...
sbb mira ad download satu software video maker...
tapi disebabkan miya ambik trial..
so video miya ada la nama software tu..
miya nim suka mengedit gambar n buat video...
tapi masalahnya miya xtau nak guna program ape...
so anyone yang sudi tolom tu...
cer cuba try bagi idea n suggestion cikit...

p/s : esop ada pertandingan bola jaring...wish our group can win a medal...

Saturday, 28 September 2013

Beach Attack

Assalamualaikum semua...
korang semua sihat ke??
miya mnx maaf sebab dah seminggu xupdate blog miya...
memang ase masa cepat sangat berlalu...
memang selalu kena kejar masa...
sebelum nim ase macam bila la nak abiz sehari nim...
tapi sekarang nim 'eh dah ari khamis dah'...
memang terkejar2 masa...
nim pom miya baru je abiz buat i-learn MGT400..
n smlm group miya baru antar assignment LAW...
memang xsmpt la lau nak update blog kecuali hujung minggu je...

Beach Attack nim satu program yang dianjurkan oleh Kolej Kediaman Tun Mamat & Tun Mutahir...
program nim diadakan di Pantai Puteri..
Alhamdulillah miya dapat join program nim jugak...
orang cakap bila dah rezeki insyaAllah akan dapatkan...
miya masuk nim sebab nak cukupkan quota jiran miya..
miya main game titian buruk..
permainan nim senang je tapi kumpulan kami xdpt tmpt jugak...
nim antara game yg diadakan...

  • bola tampar
  • futsal (xde gmbr)
  • dulang air
  • titian usang
  • jalinan kasih
  • istana pasir



xmain lagi dah menang...hehehe




































Friday, 27 September 2013

3000 SLE Supporters Giveaway


Assalamualaikum.


klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Cash RM100 x 1, doodle ART button badge x 10, DuniaShida button badge x 3, perfume x 2, photo canvas (art kufi) x 3, photo canvas (typography canvas) x 3, Novel x 5, tudung bawal x 3, beauty tool x 1, bookmark limited edition x 15, pin ribbon x 2, topup RM10 x 8, topup RM5 x 5

3000 SLE Supporters Giveaway dianjurkan oleh DayangDeno dan disponsor oleh DayangDeno, NazrinaHussin, DuniaShida, Canvas D'Arte, Hawadah, Mojat, DyshaSahhir, MamaDarwiish, AkuMira, Pinkizluv, NadiaDiana, Cahaya Jannah, AdamFaiz, AisyaLieza, Nasuha, CikkMira

Tamat 24 Oct 2013, 12malam

Sunday, 22 September 2013

Chillax With MEBA

Assalamualaikum semua...
semalam miya ada pergi induksi perakaunan yang dianjurkan oleh MEBA...
program nim berjalan selama tiga jam dari pukol 8 - 11 mlm...
kat sini boleh bagitau semua pelajar akaun sporting2 n gempak2 la...
orang ckp budak akaun nim juz stay ngan buku je...
tapi kat sini senior boleh buktikan yang dia org jugak active kokurikulum.
memang aq tabik spring la kat senior2 kami....
nim buat aq makin smgt nak stdy nim...
lagipom aq nim minat bersukan jugak...
egtkan bila enter uni nim dah kurang activity mcm ni...

then our koordinator pom ada berpesan supaya kami berpegang kepada 4P's...
bukan budak marketing je ada 4P's but kami pom ada jugak...
4P's kami lain sikit tau...

  1. Prepare
  2. Promptness
  3. Present
  4. Participate
dalam program nim jugak kami dapat cabaran...
Beliau cabar kami supaya jd accountant profesional nanti...
beliau cabar kami supaya 20% drpd kami dapat anugerah dekan every sem...
InsyaAllah doakan kami ok...

After program formal tu..
senior2 kami mulakan sesi buli membuli junior diorang...
malam2 mereka buat program explorace dah...
yang lawaknya ada member aq yang pakai jubah...
macam mne la nak main explorace nim...
tapi kami kan semangat sangat sampai xkisah pom pakai ape2..
kami redah je nak main explorace mlm tu..
ada 7 checkpoint semua..
and aq plak group 11...
dalam group aq ramai pelajar senior dari part 3...
group aq xmenang pom explorace nim...
tapi xpe kami dpt eratkan hbgn dgn senior kami...
taanks to MEBA....

p/s : yang penting kami dapat makanan free n sticker KI...

>0-0<

Friday, 20 September 2013

Chicken Chop

assalamualaikum semua bloggers...
semalam kami satu rumah tu spent time same2 makan chicken chop...
first time hampir semua makan bersama sama...
kecuali ain sebab dia allergic pada ayam...
Raja ada kelas malam...
n Erma keluar p bilik kawan rapat dia...
malam nim paling happening la...
kitaorg bila dah duduk dalam bulatan sambil makan...
memang nak pecah la rumah sebab gelak je...
especially bila aq, Ereen n Nisak bergabung mmg meletop la...
harga chicken chop pom berpatutan la bagi students...
n makan pom blh kenyang sgt...
so blh la nak try beli bagi yg stay kat area bandar melaka...



honey star...

p/s : kawan lebih penting dari pakwe...
btol kew????
opssss!!!

>0-0<

Warisan Melayu


Assalamualaikum korang...
sihat x korang semua??
semalam aq xsmpt nak buka blog pom..
semalam aq g UniKL MICET dekat Alor Gajah xsilap aq...
aq join persatuan Silat Cekak Ustaz Hanafi...
so semalam kami pergi utk terima ijazah daripada tuan guru kami...
perjalanan dari Kolej Tun Mutahir nak ke sana tu lebih kurang 50 mnt kot...
aq naik kereta senior n lam kreta tu tiga org pelajar baru n sorang senior..
dari pemerhatian aq semua pelajar silat nim lawak2 la jgk..
tp diorg ckp time lthn mmg kena serius...
abg n kakak senior ramai jgk yang ikot semalam...
diorg best n sempoi je...
especially YDP UiTM nim...


bayar jgn xbayar

geng silat cekak ustaz hanafi

kena krg atas kereta...


aq duk sebelah senior..
p/s : sahut lah silat supaya kekal warisan Melayu...

>0-0<

Tuesday, 17 September 2013

Kebersihan Diutamakan...


Assalamualaikum semua...
selamat petang...korang semua dah lunch kew??
wajib la dah lunch kan...
ari nim aq nak share psl keadaan dalam rumah yang disediakan oleh uitm...
nape tajuk kebersihan tu??
nak upload pic bilik mst la kena yang bersih2 je...
lau x malu la kami orang perempuan...
lagi pom dalam Islam pom mementingkan kebersihan...


bila korang buka je pintu terus nampak tempat study kami...
sebelah kanan ada rak kasut kat situ...
alamari dua buah yang kat luar tu khas utk siswi yang duk katil singgle...


 ni keadaan bila korang masuk je bilik aq...
bilik aq nim utk 4 org sebilik...
katil double decker la...
sebelah kiri tu toilet khas utk kami...


nim katil aq n member aq...
yang atas tu katil aq...
xde benda pom..juz bantal n selimut...
memenuhi keperluan bukan kehendak...




nim pemandangan yang korang ley tgk dari tmpt tido aq...


nim locker yg aq guna utk simpan brg2...
n atas locker tu ada stok makanan...
tu je la....
tata titi tutu....

>0-0<

p/s : bersih x umah...sblm snap bersihkan dulu kwsn...hahaha