Sunday, 22 September 2013

Chillax With MEBA

Assalamualaikum semua...
semalam miya ada pergi induksi perakaunan yang dianjurkan oleh MEBA...
program nim berjalan selama tiga jam dari pukol 8 - 11 mlm...
kat sini boleh bagitau semua pelajar akaun sporting2 n gempak2 la...
orang ckp budak akaun nim juz stay ngan buku je...
tapi kat sini senior boleh buktikan yang dia org jugak active kokurikulum.
memang aq tabik spring la kat senior2 kami....
nim buat aq makin smgt nak stdy nim...
lagipom aq nim minat bersukan jugak...
egtkan bila enter uni nim dah kurang activity mcm ni...

then our koordinator pom ada berpesan supaya kami berpegang kepada 4P's...
bukan budak marketing je ada 4P's but kami pom ada jugak...
4P's kami lain sikit tau...

  1. Prepare
  2. Promptness
  3. Present
  4. Participate
dalam program nim jugak kami dapat cabaran...
Beliau cabar kami supaya jd accountant profesional nanti...
beliau cabar kami supaya 20% drpd kami dapat anugerah dekan every sem...
InsyaAllah doakan kami ok...

After program formal tu..
senior2 kami mulakan sesi buli membuli junior diorang...
malam2 mereka buat program explorace dah...
yang lawaknya ada member aq yang pakai jubah...
macam mne la nak main explorace nim...
tapi kami kan semangat sangat sampai xkisah pom pakai ape2..
kami redah je nak main explorace mlm tu..
ada 7 checkpoint semua..
and aq plak group 11...
dalam group aq ramai pelajar senior dari part 3...
group aq xmenang pom explorace nim...
tapi xpe kami dpt eratkan hbgn dgn senior kami...
taanks to MEBA....

p/s : yang penting kami dapat makanan free n sticker KI...

>0-0<

Post a Comment