Tuesday, 29 October 2013

Kursus Biro Tatanegara (BTN)


assalamualaikum...
lama sangat miya xupdate blog miya....
tapi miya smpat la survey n tgk ape yg korang semua update...
ase mcm cpt sgt masa berlalu...
sekarang dah nak msk bulan November dah...
nnt bulan December dah nk start final...
lps miya balik cuti beraya ari tu, banyak sgt test and quiz..
sebab tu miya xsmpat nak update blog...
sempat baca je...
nim miya curi masa sikit sbb miya nak share pasal kem BTN...
ari jumaat, sabtu and ahad baru2 nim miya g kem kat Ulu Sempri Rembau...
kem nim under silat cekak ustaz hanafi...
tempat dia sangat cantik sbb pedalaman...
berdekatan ngan kawasan air terjun...
antara aktiviti yang ada kat sana...
of course la ada ceramah tapi ada dua slot je...
pastu LDK @ PKPK...
Jungle treking...
ikhtiar hidup...
explorace...
team building...

aktiviti dia xde la lasak sangat tapi mmg blh mengeratkan ukhwah...
kem ini disertai oleh MMU, Uitm KBM, Adtec, UniKL, dan UTEM...
mmg kitaorang xknl antara satu sama lain...
tapi kem yang dalam masa 3 hari nim buat kami jadi rapat mcm dah lama kenal...
miya biarkan gambar berbicara...
















lepas masak kami kena g mkn makanan kumpulan lain...
sedey sangat....
dah makan kena basuh guna air sungai...
ketua yang basuh..
anak buah??

ni anak buah duk lepak...



kena buli plak...







lepas explorace kena simbah dgn tepung plus air...


tamat sudah perjalan kami di kem...
perjalanan hidup yang lbh mencabar menanti kami di luar...

xoxo
>0-0<

Thursday, 17 October 2013

Nothimz...

Assalamualaikum bloggers...
kat Kelantan nim kitaorg sambut raya Korban nim macam raya aidilfitri...
semalam ada rumah terbuka umah member miya...
tapi miya xboleh nk p sebab pg tu baru dia bgtau...
egtkn umah dia ptg....
tengahari tu miya g umah sedara miya sebab dia buat makan...
tapi miya g ngan chik sebab umi tgh bakar kaki lembu...
nk buat sup 'gear box'...hahaha...
n then ptg tu kitaorg keluar g pantai.....
sebab sepupu miya nak mandi pantai b4 balik kedah...
tapi jalan nak g Pantai Bachok memang jamed...
then kitaorg patah balik g singgah pantai yang xde org...
budak2 xley mandi sebab ombak tinggi n hujan turun...








balik umah dpt makan aiskrim..

xoxo
>0-0<

Suasana AIDILADHA...


Assalamualaikum semua..
miya nak ucapkan selamat hari raya aidiladha utk semua muslimin and muslimat...
miya mnx maaf sebab lewat wish kat korang semua...


miya xtau nape sejak balik umah nim keje miya makan , makan and makan je.,.
ase mcm berat badan dah naik plak 4kg...
nim mgkn kesan makan cikit kat uni kot...hahaha
suasana sambutan kat sini meriah sgt...
pak sedara miya yang tukang korban tu...
seramai 8 ekor lembu yang dikorbankan semalam...
banyak sgt n segala penyembelihan dilakukan secara manual...
miya bila dah jumpa budak2 mmg tu je la keje miya...
tapi sebab si bambam nak tido baru la miya snap pic org sembelih lembu...






rendahnya kita...



xoxo
>0-0<

Monday, 14 October 2013

Balik Kampung

Assalamualaikum semua...
Alhamdulillah miya selamat sampai ke kampung halaman...
walaupom banyak halangan nak sampai umah...
walaupom housemates dah boleh tdo 2 mlm kat umah...
tapi miya xsampai2 ag kat umah..
tp Alhamdulillah sebab sampai jgk kat umah...
sebab ada member miya yang study at UTEM xblh nak balik sbb xde tiket..
first miya kena g Bangi dulu sebab tiket balik kelantan dari Kajang...
miya naik bas mahligai...
first bas ok la sebab miya dpt seat bawah n yg duk bawah tu semua girl...
kat citu jgk miya jumpa member lama dari SMKA Naim Lilbanat...
lepas separuh jalan miya kena tukar bas sebab bas miya nak dibaiki...
sebab aircond bas tu rosak...
naik je bas tu ase sejok tu sampai ke tulang dah...
bila nak duduk tu miya kena duk sebelah laki...
masa tu mcm2 miya pikir...semua tu mengarut...
tapi kita kena berjaga jaga jugak kan??



bergelak tawa ngan housemates time balik ke KL....


p/s : atas bas sempat lagi berposing...

xoxo
>0-0<

Friday, 11 October 2013

JOM BALIK!!!!!!

Assalamualaikum you alls...
dah ciap dah packing barang...
pak cik teksi pom dah kol...
tggu nak balik je lagi....
xsabarnya nak sampai Kelantan...
barang yang di packing macam xnk balik sini dah...
bye Melaka....
miss a lots....


Enjoy Sakan

Assalamualaikum semua...
dah bermula dah cuti mid sem kami....
ari nim miya ada kelas sampai pkol 7 p.m
ase mcm mood nak belajar tu memang dah xde..
mood nak raya n nak balik je yang ada....
so ari nim madam lepaskan kami awal...
sebab ada member klas yang ambik tiket malam....
so after terangkan format exam, puan lepaskan kami...

sampai je umah teros tgk bilik dah bersepah sebab member tgh kemas baju...
miya je yang xkemas baju lagi...
xpe..esok sempat kot..sbb bas pkol 2.00...
ari nim kami dinner special cikit...
kami g makan burger king...
tukar selera cikit...
n then kami g main game kanak2...hahaha...
n tangkap gambar ala2 korea gitu...hehehe...
















p/s : kawan bergelak tawa, peneman setia time suka and duka...

xoxo
>0-0<