Wednesday, 27 November 2013

Gunung Datuk, Rembau Negeri Sembilan


assalamualaikum...
alhamdulillah dah selesai sudah gathering day....
alhamdulillah dah hilang cikit lenguh badan...
so boleh la nak update blog...
best sangat camping kali nim...
walapom xde tekanan alhamdulillah ahli Silat Cekak Pusaka Ustaz Hanafi dapat tepati masa...
first time miya join kem yang santai, padat n sharp masa...
mmg la miya tabik spring ngan semua peserta kem nim...
banyak sangat benda yang dipelajari...
dan yang penting sangat...
miya xsangka akan jumpa pelajar dari KMKN...
pelajar SPC and SPT...
diorang sekarang study kat UniKL Micet...

pembahagian kumpulan.
 kumpulan aq ada 20 orang setelah di tambah n di tolak...


bahan2 masakan selama dua hari satu malam..

budak laki diskus n budak pompuan yang masak...
 hari first mkan tengah hari bermenukan ikan sardin dan sayur suhun..
yang sayur suhun budak pompuan yang masak...
n ikan sardin si SJ and the geng yang masak...
masakan diorang ag bez dari mskn kitaorang...
malu la kitaorang...
tapi masakan sterusnya semua dah pandai bajet nak msk utk 20 org...

makan dalam talam...

nak eratkan ukhwah

streching b4 running

latihan tangan pertama 1,,, 2... 3....


trek yang dasyat for jogging


anake-anake game

 cipta barisan yang paling panjang...
lepas semua aneka game nim..
kitaorang dilepaskan untuk buat xtiviti yang kitaorg suka...
n pkol 6.30 kna ciap2 utk masak...
malam tu kitaorang masak kari ayam, telor dadar n ayam masak kunyit...
alhamdulillah semua lauk tu boleh dimakan dengan selamatnya...
lepas makan kitaorang solat isyak berjemaah...
n then ada program plak biar mati anak jangan mati adat..
banyak aktiviti yang diadakan dalam program nim...
n then yang paling lawak stiap kali menang kumpulan dapat ambik gula2 dalam bekas...
game first kitaorg kena tiup belon sampai pecah...
ada sorang member dari uniKL dah bagitau yg dia tkot belon pecah...
so time dia tiup belon tu mmg comel la gaya dia...
tapi last2 dia berjaya pecahkan belon tu jugak...
n kitaorang dapat tempat ketiga..
n ketua kumpulan kami kna ambik gula2 dgn mnggunakan tiga jari sahaja...
n then macam2 ag la game...



ujian silat...


discuss jgn xdiscuss



kemuncak pada program biar mati anak jangan mati anak ialah....
kitaorg kena design baju kawin..
kitaorang punya tema ialah orang asli....
ada 5 kumpulan so ada lima tema...
kumpulan pertama bertemakan orang arab...
kumpulan kedua bertemakan orang asli.. (kitaorg punya kumpulan)
kumpulan ketiga bertemakan orang jawa...
kumpulan ke empat bertemakan orang minangkabau...
dan kumpulan kelima bertemakan india..













sesi renjis merenjis dengan tepung tawar...










abiz je program nim n sesi bergambar...
kitaorg dipersilkan untuk tido dikhemah...
malam tu nasib baik khemah miya xde serangga or anything yg xmnyenangkan...
ada dua khemah pelajar uitm diserang semut...
p la panggil faci kami abg azam n abg hafiz...
n diorang tdo lewat cikit sbb pindah khemah...
pastu pagi tu pkol 3 lagi kami bgn utk bersiap nak hiking gunung datuk...
sharp pkol 4 kitaorg dh mulakan exspedisi kita orang...
kami sampai kat puncak gunung datuk pkol 6.38a.m
2 jam 38 mnt kitaorg hiking...
miya dah semput tgh jalan tapi ada members group yg support each others.
miya bersyukur sgt sampaikan ada yg hulurkan air glucose.. 
tapi miya xminum pom sbb xbiasa minum...
tapi nasib baik miya sediakan coklat bar...
sebab coklat bar nim boleh bagi tenaga dgn segera...
so miya n others selamat sampai kat puncak...




tingginye nak kena naik...

tangga untuk naik ke puncak


















alhamdulillah...

ramai ag yang nak menunggu nak naik puncak
abiz je bergambar kat puncak...
kitaorang pom nak bertolak turun...
makin cpt turun makin cepat blh rehat...

berhenti kat CP 1

sempat lagi ejan ajar silat
sampai je bawah ramai ag yang xsampai..
miya tros siap2 nak g sungai sbb nak mandi sungai...
alhamdulillah...dapat jugak mandi sungai...
air sejok sangat...
siap je mandi kitaorang kena kemas khemah n then masak...
pastu ada majlis penyampaian hadiah..
kitaorang semua adalah juara...
miss this moments so much...

thanks to :
ejan, SJ (Syamil bin Jamil), Akif, Daus, Imran, Amin, Amir, Pak Lah (Fakhrullah), Kodek, 
kak Ecah, Kak qilah, Mira, Syahira, Raja, Kak Nad, Ida, Kak Tikah n kak Matul.

gambar thanks to SJ...

>0-0<

Post a Comment