Sunday, 29 December 2013

Jogging vs Roti Canai


Assalamualaikum semua...
semalam miya n housemates meluangkan masa untuk jogging...
kitaorg g jogging area River Cruise...
kitaorg jogging separuh..
n separuh ag kitaorg jalan2 je...
kitaorg start jogging pkol 7 so xde la pns sgt...
org ckp walaupom exam dh nk dekat jgn la duk study je...
kna luangkan masa utk buat xtviti lain..
especially xtvti yang kita wajib buat iaitu solat lima waktu...

member miya ad msg bgtau kat kitaorng
"ilmu itu mmg penting...niat belajar mestilah kerana Allah jgn kerana exam..
luangkan masa utk hadiri majlis ilmu agama juga jgn hnya fokus ilmu duniawi...
n luangkan masa dgn Allah juga sebab Dia yang akan berikan apa yang kita inginkan...

sebab tu la miya keluar jog ngan member sebab nak jaga kesihatan...
tapi masalahnya after jog n jalan 1000 langkah...
kitaorang berlumba lumba nak g makan plak...
semalam adalah first time miya breakfast kat luar pada hujung minggu...
sebelum ni makan nestum or biskut je waktu pagi....
dah lama sangat kempunan nak makan roti canai...
so semalam dah termakbul dah hajat miya nak mkn roti canai...
hahahaha...
so ape guna kitaorg jog semalam...
lau lps jog tros baham makanan berkolestrol...
so amalkn la senaman yang betol ye guys...


p/s : thanks to fatihah khairunnisa' atas nasihat tu...
thanks to the housemates sebab cipta kenangan lagi semalam...
i will miss you guys...

xoxo
>0-0<

Post a Comment