Thursday, 30 January 2014

Pencarian 50 Bloglist oleh Mamaniza.com


Assalamualaikum...
jom semua join segmen nim...
moga tersenarai dlm bloglist Mama Niza...


xoxo

>0-0<

Wednesday, 29 January 2014

Giveaway World Hijab Day by Cahaya Kekuatanku


Assalamualaikum...
miya nk join segmen nim sebab nak sokong n sahut World Hijab Day...
semalam kan miya ada post pasal tu...
jom r ramai2 join GA nim...


bagi miya kepentingan berhijab adalah kerana 

<> tuntutan Allah dan agama Islam untuk menutup Aurat..

<> bila dah tutup aurat, kita dpt membataskan penglihatan lelaki 
so dpt mengelakkan dari berlaku maksiat..

<> Kita juga blh lindungi rambut kita dr debu n UV..
so xdelah rambut kita nim kotor n perlu ke saloon every day...

<> then kita xperlu nak susah2 pikir nk buat gaya rambut cmne bila nk kluar..

<> orang yang pakai tudung nampak ayu, cantik di mata manusia n Allah..

hadiah yang miya nak...
ermmmmm!!!
nak banyak boleh??hahaha
miya nak shawl dari Maznizam Adha
or
miya nak ad org edit blog oleh Hana Jalil..
tp miya ase yang Hana Jalil tu miya nak semua la...
cmne nim??adoiiii...
hehehe

p/s : segala peraturan yang telah ditetapkan oleh Allah adalah yang terbaik..Allah xkan menyusahkan hambaNya malah menyenangkan hambaNya n selalu melindungi hambaNya...
Islam itu indah...

xoxo
>0-0<

Tuesday, 28 January 2014

The most humorous table-tennis match ever

Assalamualaikum...
saja nak ilangkan boring...
best n lawak tgk dua org pemain nim main...
daebak!!!




xoxo
>0-0<

World Hijab Day


Assalamualaikum semua,...
ayuh sahut kempen nim...
for gurls only...
boy jgn buat hal...
hahahaha




xoxo
>0-0<

Monday, 27 January 2014

New Eyes


Assalamualaikum...
nak gtau yang miya dapat new speck...
hahaha...so mmg dah jadi specky gurl...
sblom nim mmg miya pakai lens lau keluar sebab speck lama miya mmg dah nazak...
tp speck tu miya still pakai time study kat umah...
sape yg satu rumah ngan miya ari tu tau la mcm ne condition speck miya...

so..skrg alhamdulillah dah dpt speck baru...
so xpyh nk kecikkan mata lagi lau nk tgk tv or guna lappy...



xoxo
p/s : harap2 specky nim blh thn lama plak...

>0-0<

Sunday, 26 January 2014

AGM Silat plus BBQ


Assalamualaikum...
nim miya nak share mengenai aktiviti minggu last at uitm bg sem 1...
after last day n last paper final exam...
kitaorang geng silat dah buat peracangan...
kita org buat AGM dekat Pantai Puteri...
AGM nim skali ngan BBQ...
disebabkan aktiviti nim...
miya terpaksa lepaskan kenangan ngan housemate miya...
hari tu juga semua housemate miya keluar sekali...
sedih sangat dalam hati nim sebab xbley nak luangkan masa bersama ngan housemates...
tapi kita kena buat pilihan n mesti ada kos lepas yang berlaku...
ceh...aq masukkan ekonomi dalam blog aq nim..ish!! ish!! ish!!
hahaha...

kitaorang lepak kat pantai puteri dari pkol 6.00 ptg hingga pkol 8.00 am...
nasib baik abg Nuar YDP Silat Melaka bg pinjam 2 buah khemah...
so ada la tempat berteduh...
tp miya cam biasa r...
bi;a duk tmpt baru n lepak mesti r xtido malam...
mmg sepanjang malam miya xtdo...
banyak benda yang dibuat malam tu...
yg lawaknya semua org gelakkan miya bila miya kejar bola...
senget punya seniorr...
tapi mmg best sgt malam tu...
mmg xboleh nak dilupakan walau sedetik...

mmg ayam tu dibakar oleh miya, norlin, naz n din...
lps 3/4 ayam dh dibakar...
kitaorang troskan agenda dgn meeting...
so mlm tu tlh dilantik seramai 7 org xsilap miya...
malam tu juz lantik jawatankuasa tertinggi je...
nnti akan diadakan AGM formal bila kls dah start nanti...
lps tu ad program tukar2 hadiah n then kotak beracun...
lps tu separuh dah nak balik sebab esop diorang nak balik awal...
so diaorg balik sebab nak packing brg...
miya nasib baik bas malam n semua barang dah ciap packing....
so xde la kelam kabut sgt...

yg xbalik semua buat aktiviti yang dicipta sendiri...
bdk laki main futsal la...
n ada yang main gitar nak jadi mat jiwang kan...
maklum la duk pantai kn...
hahahaha
tapi yang xblh blah...
duk pantai mmg sjok sgt sampai miya kna g berlindung blakang pokok sbb xnk bg kna angin...
hahahha...abg muiz plak mmg xthn sjok...
abg aj n abg akif buat unggun api guna kaedah lama sampai la berhasil...
mmg dasyat r diorg...
so abg Muiz plak berusaha utk pertahankan api tu...
sampai la pagi keadaan tu berlarutan...
lepas sarapan pagi, kitaorang tinggalkan pantai puteri dengan senyuman n perasaaan sayu..
sebab senior kitaorang tu dah last sem at Uitm KBM...
so sedey sgt sbb xjmpa diorg dah sem dpn...

so miya buat coretan n tinggalkan gambar2 sbgai kngn dalam blog nim...



















xoxo
p/s : miss u guys...

>0-0<

Saturday, 25 January 2014

Aktiviti Kelas...


Assalamualaikum...
miya nak share xtiviti miya time last week for sem 1...
last week tu miya ada paper math..
n senggang masa for paper tu 3 hari...
so kitaorg percepatkan masa enjoy kitaorang tu...
sebab nanti boleh la balik umah awl...
so kitaorg keluar g pantai pengkalan balak...
banyak xtviti yg sempat dijalankan...
walaupom kehadiran tu xmemuaskan
tapi semua sporting n enjoy..
so memang ase best sgt...
n xtiviti ni sbnrnya blh mengeratkan ukhuwah kitaorng...
banyakk game yang sempat diadakan...
antaranya kotak beracun, biskut cinta, baling selipar...
yg plg lama sekali kotak beracun r...
mcm2 denda yg kena...














after lepak, main, kejar mengejar, mandi, gelak ketawa kat pantai nim...
kitaorg pom cari port lepak lain...
kitaorg g main bowling plak kat mp sambil mkn2...
tp b4 sampai mp..kitaorg g masjid selat melaka untuk solat zohor...
memang cantik sgt masjid tu...
dikelilingi laut..


pemandu dah keletihan bawa kereta...










then habis main game..
kitaorg tros solat asar kat MP...
balik kolej kejap sebab nak antart atyn...
dia ad program mlm tu..
di sebabkan minyak kreta banyak ag..
kita org bercadang nak keluar mkn malam plak...
lps magrib baru bertolak sebab family rizal mai ambik barang...
kitaorg g solat kat masjid al-azim...
then kitaorg g mkn...
lps tu dlm kol 9 lbh kitaorg blk sebab kreta kena hantar pkol 9.30...
selesai la sudah program hari tu...

p/s : banyak kenangan yang tercipta...
140114

xoxo
>0-0<

Tuesday, 21 January 2014

Selesai Sudah Sem. 1


Assalamualaikum...
lama bebenor miya menyepi kan...
rindu plak nak blogwalking...
kesibukan melanda sampai xsempat nak update blog n nak berblogwalking..
alhamdulillah kitaorang dh dpt menempuhi final exam...
first time ase cmne final exam kat uni...
miya baru tau yg kuiz, test and assignment mmg amat penting...
semua bnda tu membantu utk markah final...
sebelum ni mmg dh tau tp still buat main2...
huhuhu...
so next sem xley buat main2 dah dgn semua...
mesti buat betol2...
sem 1 berlalu dengan banyak sgt kenangan..
especially last week...
nanti miya story ag...

p/s : sekarang dah duk kat kg...
cuti sebulan lebih blh la nk berblogwalking selalu...

>0-0<

Sunday, 12 January 2014

Segmen Jalan-Jalan Cari Kawan..

Mai dekat! Mai dekat! Ni segmen cari kawan, bukan segmen cari jodoh...hehe

Lately ni sally jarang blogwalking sebab sally dalam mood final exam...sebab tak nak hampakan korang...Sally buat satu segmen...sambil korang cari kawan, sally blogwalking...okay tak ni..?

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/01/segmen-jalan-jalan-cari-kawan.html

Segmen Jalan-Jalan Cari Kawan

Syarat-syaratnya:

  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally dan Like Fanpage Sally
  2. Buat satu entry bertajuk Segmen Jalan-Jalan Cari Kawan.
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
Segmen ini akan berlangsung dari  12/1/2014 sehingga 22/1/2014 (10pm)

2 orang blogger yang bertuah akan menerima hadiah saguhati (undian melalui random.org)

Tuesday, 7 January 2014

Sejuta Ummah Tolak Comango...


Assalamualaikum...
jom kita daftar...
tekan sini...

Petition Background (Preamble):

Kerajaan Malaysia perlu menyekat terus aktiviti 54 NGO yang termasuk dalam gabungan Comango kerana telah melakukan fitnah yang boleh menghancurkan negara.

Mereka bukan sahaja menghasut rakyat supaya bersikap anti establishment, bahkan mereka juga melobi negara-negara anggota PBB supaya menekan Malaysia mengiktiraf perkara-perkara yang bercanggah dengan agama Islam dan perlembagaan negara. Antaranya termasuklah:

1) Membenarkan kebebasan untuk murtad
2) Mengiktiraf budaya hidup LGBT (budaya zina dan liwat)
3) Menuntut hak keistimewaan orang Melayu dalam perlembagaan dipinda
4) Mengiktiraf ajaran sesat Syiah di Malaysia
5) Menuntut agar mana-mana ibu bapa yang memeluk Islam tidak diberi hak penjagaan anak
6) Mendesak penghapusan hukuman syariah

Petition:

SEJUTA UMMAH TOLAK COMANGO kerana mendesak Malaysia supaya:
1) Membenarkan kebebasan untuk murtad
2) Mengiktiraf budaya hidup LGBT (budaya zina dan liwat)
3) Menuntut hak keistimewaan orang Melayu dalam perlembagaan dipinda
4) Mengiktiraf ajaran sesat Syiah di Malaysia
5) Menuntut agar mana-mana ibu bapa yang memeluk Islam tidak diberi hak penjagaan anak
6) Mendesak penghapusan hukuman syariah

Happy Bufday Teha


Assalamualaikum....
happy bufday nur faatihah binti azmi..
dah dua puloh tahun kan hang...
hehehe...

post nim miya nak tulis semalam lagi...
lepas kejadian tu berlaku...
tapi letih sgt n study eko xabiz ag...
so miya update la petang nim...
sebab miya pom baru je abiz exam...


drama tu adalah lakonan yg xdirancang...
first miya nmpk muka teha mcm sedey sbb egt kami xegt bufday dia...
sebab semua housemate fokus study je...
kitaorg buat xlyn je kat dia...
until ereen yang start buat hal...
boleh plak dia nk gadoh pasal benda kecik je...
bnda mmg kecik sgt....
msib baik la miya nim cepat paham...
so ape lagi...join la drama tu..
sekali miya mrh semua egt miya mrh btol2...
sampai bufday gurl pom pucat...
n then si Raja mnx kitaorg mengalah...
pastu miya n teha p la toilet sbb nak mengalah dgn mslh tu...
masa tu la kitaorang simbah si bufday girl dgn something yang mengerikan...
diaorg buat air campuran, bedak n kopi...
ksian kat bufday girl...
n letih la jugak sebab nak cuci balik toilet n ruang tamu...
sebab si bufday girl balas dendam...
blh plak dia g plok semua org...
sebab nak suruh adil katanya..
ape2 pom....
semalam mmg gelak sakan...
sebab master mind yg kena terok...
hahaha...

p/s: i will miss this moments every time......

xoxo
>0-0<

Saturday, 4 January 2014

Luahan Hati


assalamualaikum semua...
ari nim miya baru je abiz paper FAR410..
bg miya paper tu susah sgt...
mgkin sebab miya study last minute...
xtau nk pikir pe...
juz redha je sebab kita dah usaha...
member miya ada yg ternangis sebab paper nim...
so pengajarannya jgn main2 lagi time exam..
miya ase minda nim kosong sgt masa abz exam...
xtau nak ckp pe...

bila balik umah...
tiba2 ujan turun....
ase lega tiba2 walaupom exam xd xblh nak answer sgt...
sebab teringat bahawa Allah ada bersama ngan kita...
n teringat dgn Acik...
sebab semalam dia ada post satu entry yang membakar semangat miya...
sat ag nak kol my mom...

xoxo
p/s : cita2 to get 4.00 in sem 1 dah xtercapai...
so fokus to get dekan plak...
amin

>0-0<

my Bloglist for Jan 2014


Assalamualaikum...
my new bloglist..
first time buat....


xoxo
>0-0<

Friday, 3 January 2014

BlogList 2014 MSRED


Assalamualaikum dan selamat petang semua...
jom join segmen nim...
untung nanti dapt trsenarai dalam bloglist MSRED..


xoxo

>0-0<

Wednesday, 1 January 2014

No More NineTEEN


Assalamualaikum semua...
happy new year semua...
semoga tahun baru ni adalah permulaan kita utk perbaiki kehidupan kita...
n now miya dan msk angka 2 dah kat depan umo...
xsangka cepat sgt umo dah meningkat n ajal semakin hampir....
xde dah zaman kanak2 juz tinggal kenangan je...
we are growing older and our responsibility became bigger..
tapi xsmestinya umo dah 20 prangai xblh nak jadi kanak2 kan??
hahaha...

so semalam b4 masuk 2014...
kitaorang buat prangai budak2 kitaorg..
kitaorg jln2 p pirates park n naik pirates ships...
best sangat...
ase release tension ngan study n mghafal...
n then snap pic bnyk2...
lepas tu mkn aiskrim...
pkol 11 kitaorg dah balik kolej...
pstu duk gurau2 sambil story psl kenangan dulu..
miya will miss kenangan nim...


p/s : im still 19 ok...can i??

xoxo
>0-0<