Tuesday, 18 February 2014

Doodle from Amirul...



Assalamualaikum...
miya dpt doodle yg comel dari Amirul...


xoxo
>0-0<

Sunday, 16 February 2014

Last Day at Home...


Assalamualaikum semua...
hari ni hari last miya duk kat umah...
tinggal beberapa jam ag sebelom naik bas n bertolak ke melaka...
npe g awal sgt miya??
padahal uni start bulan 3 nanti...
huhuh..

miya kena p awal melaka sbb miya ad tugasan berat yg kena selesaikan..
hahaha..poyo je ayat miya tu kan??
miya p awal sebab miya ada latihan silat...
tugasan miya berat tu sbb kitaorg bertanggungjawab bawa balik pingat emas nanti...
uni lain dah start awal lagi latihan silat...
kitaorg baru je nak berlatih...
tapi insyaAllah pingat tu kami yang punya...

so miya nak bgtau la mungkin aktiviti blog akakn dikurangkan sementara..
tapi insyaAllah miya akan cari masa untuk luangkan masa ngan by rakan blogger...
insyaAllah xtviti blogwalking akan dijalankan...
tapi dalam kadar yang sederhana...

doakan miya selamat sampai melaka ye malam nim...
nanti kita jumpa lagi...

see yah...

xoxo
>0-0<

Friday, 14 February 2014

Result Final Exam Sem 1


Assalamualaikum..
debaran dan penantian yang ditunggu tunggu oleh semua pelajar degree dh pom berakhir...
miya ase sebab result tu miya xley nak tido semalam...
sebab tunggu uitm antr email...
tapi sampai pkol 4 miya still xdpt nk tido...
sambil msg ngan someone tu n last2 tertido jgk sambil email terbuka...
pagi tu bgn tgk whatsapp bdk2 kelas duk share result diaorg...
wah...dasyat r diaorg dapat result gempak...
miya xyakin akan dpt result gempak ke x...
sbb time exam miya ase soalan tu mmg killer untuk miya...
ni la sebab study last minit...
ape la miya ni kan!!!
lain kali miya xnak buat cmtu dah...

lepas tgk whatsapp diaorg miya tros buka email miya...
n then alhamdulillah dah dapat email tu...
bila buka...............
zaappppppppppppppp..................................
jantung ku tersentap....
bersyukur sangat kepada Allah sebab still bagi keputusan yang baik untuk miya...
walaupom keputusan xcapai target yang ditetapkan tapi miya bersyukur sangat...
alhamdulillah sebab semua subjek miya ambik Lulus dengan jayanya...
alhamdulillah sebab xperlu nak ulang subjek Law...

Dan ingatlah tatkala Tuhanmu berjanji kepadamu : "sesungguhnya jika kamu bersyukur pasti kami akan menambahkan nikmatKu kepadamu"  Surah Ibrahim - ayat 7

p/s : lagi dua minggu nak mulakan sem baru, 
harap2 perkara yang lepas xberulang lagi...

xoxo
>0-0<

Giveaway - Saya Nak Baucer RM50 by Aliyah Syofia Mazlan


Assalamualaikum semua...
nim first GA yang miya join untuk bulan nim...
sbb syarat2 dia mudah jew...
hehehe...

tajuk pom gempak kan??
dapat baucer RM50 blh beli macam2 kan...
segmen nim diadakan sempena pembukaan Syofia Blogspot...
bg gurls kan mane blh dalam sebulan xshopping kan??
ase xlengkap hidup...
lau xshopping pom juz cuci mata pom dah ok...(miya la nim)
hahahaha...


ok..nim Syofia Blogshop...
cantik macam tuan dia...
hahaha...

ada satu ag yang penting miya nak bgtau...
ad perkataan FREE dalam blog nim...
sape yg xsuka brg freee oiii...
setiap pembelian kat cini, Aliyah akan bagi satu brg FREEE...
hehehe...so ayoh la ramai2 join GA nim...

yang pentinggg...
SAYA NAK BAUCER RM5000

ehh ehh... salah plak...

SAYA NAK BAUCER RM50.00


xoxo
>0-0<

Thursday, 13 February 2014

EARTH HOUR 2014 NIGHT WALK




Assalamualaikum n selamat malam semua...
miya nak share yg ad satu event yg diadakan oleh WWF...
miya suka dgn event cmtu...
tp miya susah nak join sbb time tu dah start kelas...
miya tau semua nim sbb 8Share...
n sebab miya dah daftar jadi ahli WWF tapi bukan WWE tau...

Event Details

Venue for the Earth Hour 2014 Night Walk
Jalan Padang Kota Lama, Penang
Time & Date of the event
Date: 29 March 2014
Time: Activities begin from 6.00pm onwards til 10.30pm. The Earth Hour 2014 Night Walk will begin from 8.30pm to 9.30pm


nanti korang akan dapat baju lau join...


bezkan lau miya bley join...
then lau blh g ramai2 lagi bez...

jom lau nak join n daftar blh tekan >> sini...

tapi lau xblh join pe kata kita support event nim...
juz bergelap selama sejam utk satu malam...
juz one night n one hour only...
hehehe...
ok la..

p/s: sayangi bumi kita...

xoxo
>0-0<

Wednesday, 12 February 2014

Uitm Puncak Alam...


Assalamualaikum semua....
miya nk share something ari nim...
miya kat melaka nim hanya sementara..
sebab uitm KBM nim hanya kampus transit miya..
so nanti miya kena pindah ke uitm Puncak Alam...
so mmg dh dikonfirmkan yang nnt sem 3 semua student akaun kena g puncak Alam...
sebab bangunan fakulti perakaunan dah hampir 90% siap...













xsabar nak berubah angin...
tapi....
miya takot nak tggl uitm Kbm sbb byk kngn tercipta...
especially ngan silat...
miya takot keadaan silat kat sana xsama ngan silat kat uitm melaka...
miya takot perstuan silat selangor xsama ngan persatuan silat Melaka...
kitaorg walaupom xsama uni tapi hbgn dah macam adik beradik...
sbb banyak aktiviti yang diadakan bersama...
tapi Abang AJ ad pesan lain tempat lain caranya...
belajar utk terima sesuatu yang baru...
so insyaAllah kita boleh terima benda tu dengan redha...
macam miya ckpkn xsalah kita mencuba benda baru....
ok..selesai sudah luahan hati yang xberapa nak terluah...

p/s ; miya ase colour nim macam xmenarik minat utk miya p belajar je...hahaha...
ape2 pom this will be my new place to study on Sept 2014...

xoxo
>0-0<

Tuesday, 11 February 2014

Nak Jugak!!!


Assalamualaikum sahabat blogger...
disebabkan ramai sgt yang join Iklan H12 Media nim...
miya pom nak mencuba nasib juga...
sebab tengok mmg ramai yg dah join Iklan H12...
semalam miya buat permohonan...
n Alhamdulillah hari ni dah diterima...
miya rujuk kak Nao Mei

kalau sape yang nak join blh je...
klik : di sini..


xoxo
p/s : xsalah mencuba dan berusaha kan...

>0-0<

Sunday, 9 February 2014

Jangan Bercita-cita Untuk Mati


Assalamualaikum sahabat blogger...

kadang2 ada orang ckp ayat ini..:
''baik aku mati,pada aku hidup''

kita xsepatutnya berkata-kata seperti itu..


Dari Anas :Rasulullah saw bersabda, “Janganlah kalian berdoa untuk mati dan janganlah kalian mengharapkannya. Barangsiapa yang harus berdoa (untuk mati), hendaklah dia berdoa, '‘Ya Allah, hidupkanlah aku selama kehidupan lebih baik bagiku dan wafatkanlah aku selama kematian lebih baik bagiku’.” [Hadis 1821]

Dari Abu Hurairah : Rasulullah saw bersabda, “Perbanyaklah mengingat pemutus kenikmatan, iaitu kematian.” [Hadis 1823]

Rasulullah saw. Bersabda bermaksud: “Janganlah ada diantara kamu yang bercita-cita hendak mati. Sekiranya ia seorang yang baik mudah mudahan ia dapat menambahkan lagi kebaikan, dan sekiranya ia seorang yang jahat mudah mudahan ia dapat bertaubat kepada Allah.” 

Riwayat Hadith Al-Bukhari dan Muslim

Huraian:
» Haram hukumnya bagi seseorang muslim bercita cita dan berdoa untuk mati apabila hidup didalam kesengsaraan dan menderita.
» Setiap mukmin yang panjang umurnya mempunyai banyak peluang untuk ia beramal ibadat kepada Allah sebagai bekalan di akhirat nanti.
» Islam tidak membenarkan umatnya bercita cita untuk mati, tetapi menggalakkan umatnya supaya bercita cita untuk menambahkan ilmu pengetahuan demi kemajuan ummah.

xoxo
>0-0<

Friday, 7 February 2014

New Look For My Dunia...


OK...
guys...
new design for my blog...


old design...


hahahaha..xsmpt nak save

thanks tu Hana Jalil sbb dh edit miya punya blog...
anyone yg nk tempah blh tkn cini...

thanks HANA!!!!
saranghae!!!

xoxo
>0-0<

Rindu Kadet Polis

Assalamualaikum...
miya jenguk gambar2 lama yg tersave lam fb..
miya jumpa gambar time SMK Panji...
jumpa gmbar yg miya n the geng tgh kawad..
time tu nak sambut Minggu Anti Dadah...
n nak sambut ketua polis kelantan tiba...
rindu sgt dgn adik2 yg sporting n caring...
mmg time sekolah menengah adlah zaman kegemilangan muka gelap sgt...

Baris...Baris sedia!!




spot check b4 bos besar sampai

mengumumkan ketibaan Yang Amat Berhormat ...........


posing dkt moto besar cikit

minx kebenaran ngan encik2 di sini..







encik nim ckp sy xblh jd polis sebab ketinggian...huhuhu


bergambar bersama pengetua sekolah...
Puan Hajah Fairus

xoxo
>0-0<

Thursday, 6 February 2014

Jumpa Family Kak Nab...


Assalamualaikum...
time p kedah ari tu sempat p jumpa Kak Nab...
rindu sgt nak jumpa...
n nak tau pasal KOOP KMKN...
byk sgt kenangan ngan Kak Nab n Kak Yus...
tapi sempat jumpa Kak Nab je...
nim pom sbb umah kak nab xjauh sgt dr umah mak sedara...
cilokk moto sepupu...
n drive laju2...
best giler wuuu..
dah la jalan baru ciap....
miya bwk moto LC135 with 100km/h...
miya tau bahaya tapi nak try bwk moto laju2...
n then selamat pergi n balik...

every time g umah Kak Nab mesti masak...
ari tu msk utk mkn tgh hari n buat onde2 with Jimmy utk minom ptg...
n ari tu dalam masa sejam miya blajar buat kek pisang..
kjap je buat n senang sgt...
done!!!!





xoxo
>0-0<

Tuesday, 4 February 2014

bLOGLIST fOR fEBRUARY


Assalamualaikum...
miya dah update miya punya bloglist bagi bulan nim...


xoxo

>0-0<

Monday, 3 February 2014

Happy February..

Assalamualaikum...
letih belum ilang ag sbb baru je balik dr Kedah semalam...
so xsempat nk update n tengok blog...
skrg nim baru ada kesempatan nak buka blog...
biar pom lewat tp nak ckp jgk...
HAPPY FEBRUARY...
happy becoming bufday utk yang lahir dlm bulan nim...
n tahun nim bukan tahun lompat.,...
so 29hb Feb 2014 xde tau...
jgn duk gatai kata nak kawin pada tarikh tu...
hahahaha...miya ad dpt msg tu...
mmg terkejut sgt...tp sedey kna tipu...
ok la...
nanti malam nim miya akan start blogwalking balik...
sekarang nim xciap simpan barang ag...
malam nim i will spend my time with the blog...
n malam nim miya akan follow sape yg dah follow miya tu...
miya mnx maaf tau sbb lambat respond...
n malam nim miya nak update miya punya bloglist for this month..
so sape yg nak tersenarai juz comment at this entry... 
ok...
see yaahhh...

xoxo

>0-0<