Monday, 21 April 2014

Kenangan Di Sabah Bah!!


Assalamualaikum semua...
Alhamdulillah hari ni dah abz test satu paper...
dah study, dah buat balik latihan, tapi nape xley jawab juga xd...
huhuhu.....sedey yg teramat sbb ase mcm susah sgt...
ni la bahayanya bila kita over confident yg kita blh jawab exam....
ape2 pom esop n lusa still ad test jgk...
so ni curi masa sikit after asar nak update blog n lupakan test xd...
baca update korang blh lupakan masalah xd tau...
sbb kita duk dalam dunia maya...hahahahaha

ok ni miya nak update time duk Sabah ari tu...
alang2 dah smpai sabah utk pertandingan tu ad la jgk berjalan...
jalan pom lepas abz pertandingan tu la...
sebab senior ckp tukar niat lps bertanding xpe jgn sblom bertanding....
hahahahaha....lawak punya senior...

antara tempat yg sempat melancong ialaaaahhhh...
1. Pasar Filipino
2. Mc'D Sabah...
3. Kaki Gunung Kinabalu
4. Memorial Park
5. Rumah Terbalik
6. Lapangan Terbang KK...
7. KFC airport Sabah.  

hahahahaha...ase no 2,6, n 7 tu xperlu bgtau kot...
hahahaha...miya saja je nak suruh nampak banyak tempat yg dilawat...

ok la...
see u next time...
insyaAllah nanti miya buka lappy miya melawat blog korang semua....
ni miya buka ngan fon je...
so miya juz baca ape yg korang update...
ok la....
selamat menanti Bulan mulia....

xoxo
>0-0<

Sunday, 20 April 2014

1st Mini Giveaway by Nanie Dean


Assalamualaikum guyss...
jom join GA yg mudah n ringkas nim....
jom join reramai....


jom kita meriahkan lagi GA kak Nanie...

xoxo
>0-0<

Friday, 18 April 2014

Pertandingan Waja Diri Di Sabah

assalamualaikum semua....
cerita ni dah lama terjadi tapi xsempat nak update blog....
kan post sebelum ni miya ada update pasal hari perjuangan kan??
boleh klik sini...
so hari nim miya nak update la keputusannya....
lamanya nak blh update balik kan...
mmg masa mencemburui miya tau...hahahaha


kitaorg sertai 12 kategori...
6 kategori utk perempuan n 6 kategori utk lelaki....
alhamdulillah 1/12 je yg dapat medal...
diaorg dapat pingat perak...
Alhamdulillah sbb ad la jgk utk kami bawa balik utk uitm kampus Bandaraya Melaka
yup...mmg miya xpuas hati bkn sebab miya xmng...
tp yang sepatotnya menang xmng tu yg buat miya xpuas hati....
hahahahaha..ramai yg bgtau xpuas hati ngan sistem juri utk pertandingan kali nim....
mgkin kot sbb tu kami xdapat merangkul kejayaan dgn cemerlang...
tapi xblh slhkn diaorg jgk...
mmg kami dah xde rezeki...


kami pergi dgn bawa nama kontinjen Melaka..
dalam kontinjen Melaka nim ad 4 wakil..
UiTM Kampus Bandaraya Melaka, UTeM, Politeknik Merlimau n MMU Melaka...
So Alhamdulillah setiap wakil drpd Uitm Melaka, UTeM, n MMU Melaka dapat bawa balik pingat...
yang tu pom kami bersyukur sgt...
kat sana kami belajar mengenai persahabtan...
sebelum ni kami rapat antara universiti je...
tapi bila dah sertai pertandingan ni kami ase mcm kami adalah satu...
susah senang semua bersama....
dengan satu sorakan yang sama....
mmg dewan Serbaguna Likas, Sabah dipenuhi dgn sorakan kami...
mmg kenangan yang xblh nak dilupakan saat tu....
walaupom kami kalah tapi kami belajar banyak benda...
n yang penting tali persaudaraan antara kami makin terikat dgn kemas...
tahniah kepada kontinjen Sabah sebab menang acara keseluruhan...

Now lets pic story everythings..
















yg laki sorg tu bukan dalam kategori nim.. ^_^




pic credit to abg hafiz...
thanks for the memory...

p/s : kalah menang adat permainan yg penting pengalaman yang kita ambk...

tahun depan waja diri dekat KL
so KL mu tunggu kami datang tahun dpn..

xoxo
>0-0<

Monday, 14 April 2014

Segmen Blogwalking Bersama Dayang Deno


Assalamualaikum....
lama sangat x terupdate blog nim...
berdebu dah...
fuhhh...fuhh...sapu sikit...
hahaha...
jom blogwalking guysss...
lama sangat dah x blogwalking....
rindu sangat...


~klik banner lau nak join jugak....~

xoxo
>0-0<