Thursday, 24 July 2014

Follower Ke 200


Assalamualaikum semua...
wahhh...
alhamdulillah hari nim blog miya da ada followers ke 200..
so miya nak riview dia punya blog...

tuan empunya blog nim still student...
n yang penting dia asal Kelantan...
miya pom asal Kelantan...
comel je tgk penulisannya sebab mmg xblh lari dari bahasa Kelatey...
tapi macam ne nak tulis karangan nim cik suraya oii...
miya salute la dia sebab bangga ngan bahasa kelatey...
hehehe...
"Gomo Kelate Gomo"

tgk cara blog dia nim...
Suraya macam sorang yang berjiwa lembut sebab serba pink...
so miya gelarkan suraya Pinky Gurl tau..
tapi macam minat Naruto je...
n Oppa tu = abang
so style dia macam abg??
hehehe...entah la miya...
ok la..jom ramai2 jengok blog Suraya...
n ramai2 follow si gadis kecil molek nim...




xoxo
>0-0<

Malam Mesra PSSCPUH


Assalamualaikum...
tanggal 01 April 2014 adalah hari yang miya tunggu2...
bukannya hari lahir miya..
tapi hari utk miya laksankan tanggungjawab miya...
bertapa beratnya pegang jawatan sebagai ketua projek...
bertapa banyaknya dugaan sebagai seorang ketua projek....
ase mcm nak nangis...
ase macam nak menjerit...
tapi ad satu suara dalam diri bg kekuatan...
mnx miya egtkan Allah n niat buat sesuatu kerja ngan ikhlas...
perghhh mmg susah juga nak handle satu program bila berada di universiti...
ni adalah first time miya jadi ketua program...
banyak sgt kerja yang kena handle...
yup sebagai KP mesti kita nak program kita berjalan ngan lancar...

tapi yang miya sedih sgt sebab banyak sgt dugaan yang kena tempuh utk jayakan program ni...
tapi miya bersyukur stiap masalah tu ad jalan penyelesaian...
Alhamdulillah akhirnya program tu berjalan ngan jayanya...
dengan peserta program melebihi bilangan yang dijangka...
after abiz je program nim miya ase nak nangis, sebak sgt sebab dapat lepaskan tanggungjawab nim...
miya bersyukur sebab dalam persatuan ni miya banyak sgt belajar..
disamping belajar cara nak pertahankan diri...
miya juga belajar cara utk tangani kelam kabut miya...
belajar utk bercakap hadapan org...
belajar utk pilih n buat keputusan...
belajar utk makan depan org yg berjawatan tinggi...
yang penting miya belajar cara utk handle program...
belajar cara siapkan proposal...
n belajar cara siapkan laporan...

miya juga bersyukur sebab dalam persatuan nim kebanyakan adalah kawan time susah...
miya ad senior yang always support miya dari belakang...
ada senior yang usap belakang bila tau miya tgh sedih...
ada senior yang always bagi kata2 perangsang utk maju kehadapan...
ada senior yang cipta mslh n then bgtau cara utk selesaikan...

yang miya egt dia pesan..
" Memang susah jadi KP..tapi egt nim adalah sesuatu yang berharga...
bila interview nanti bgtau yang awk penah jadi Ketua Projek"

lepas dgr miya tiba2 ase tenang sgt sbb miya tau blkg miya ad ramai yang support miya...
yang penting pengalaman mengajar kita untuk lebih matang...
jangan mudah mengalah...
walaupom da tersungkur selagi ad masa kita bangkit semula...











xoxo
>0-0<

p/s : siswa n siswi cuba utk jadi active dlm berpersatuan..
insyaAllah dalam berpersatuan banyak benda yang kita boleh belajar...
Ilmu Allah ada di mana2 sayang.. :)

Badminton


Assalamualaikum...
badminton lagi....
xde benda lain ke miya oii...
hahahaha...

ada banyak ag benda lain yang miya nak tulis...
tapi bila tulis  je perkataan badminton banyak sangta yang terimbau...
kat sini miya nak abzkan pasal badminton...
hari tu miya ada cita pasal pemilihan wakil MEBA...
boleh baca kat sini...
disebabkan hal tu kami jadi makin rapat ngan budak kelas...
tiap2 hujung minggu mmg kami budak kelas akan ke Dewan One Centre utk main badminton...
mmg tiap-tiap minggu...
boleh dikatanakan  mmg always spend max RM3 utk tempah court...
main selama dua - tiga jam n dua court...
dengan cara nim la kita orang makin rapat....
sanggup berhimpit dalam kete sbb nak g main badminton...
owner kereta pom sanggup ulang alik ambik kitaoran g...
n yang paling bez kitaorg bkn main ngan kelas kitaorg je...
kitaorg main jugak ngan bdk kelas lain n bdk course lain...

sebab badminton miya sanggup sewa kereta...
lagipom hari tu member miya nak mnx tlg antar kat Melaka Central (MC)
sebab pakwe dia yang datang bercuti da nak balik selangor...
miya ase ari tu miya racing sbb rush ke MC takot dia xsmpt nak jumpa..
miya mnx maaf tau teha sebab buat teha takot naik kete ngan sy lagi...
hehehe...
n hari tu jugak lepas main badminton kitaorang terus serbu pantai kelebang...
sebab lapo sangat n saje nak g lepak pantai...










xoxo
>0-0<

p/s : sukan boleh mengeratkan ukhwah...
cuba luangkan masa lebih untuk merapatkan sillaturahim

Pemilihan Wakil Badminton utk MEBA


Assalamualaikum semua...
miya nak bagitau yang miya ni mmg suka active lam sukan...
xtau nape dari dulu sampai sekarang still sama mcm nim..
org ckp biasa bila da masuk uni dah slow sikit dalam bidang bersukan...
tapi masalahnya miya sama je...
dari sekolah rendah, menengah, matrik n uitm...
tp sem depan xsure la cam mane sebab nak sesuaikan diri dgn susana kat sana...

entry nim miya nak story cmne blh involve lam pemilihan nim...
firstly member miya berminat nak join...
tapi game nim juz utk beregu...
so dia ajak miya jadi partner dia..
so miya on je la sbb mmg miya always on...
juz infom je insyaAllah miya blh tlg lau xde halangan...
so masuk la pemilihan nim last2 minit...
pendaftaran pom miya buat hari pertandingan...
yang lawaknya esop bertanding da hari nim baru nak berlatih...
da jadi mcm kreta yang da lama xdihidupkan la miya...
nasib baik ada budak laki yang tlg ajarkan...
tlg perhangatkan peraturan dalam gelangang...
dia diibaratkan manager kitaorang hari tu...

Hanya dua partners je wakil dari sem 2 utk perempuan...
n satu pasangan sem 2 utk lelaki..
yang lain semua senior yg mmg dah pernah wakil utk SAP..
pemilihna nim utk wakil MEBA dalam Sukan Antara Program...
so dengan debarannya sebab dewan tu riuh dgn pasukan sorak..
lepas dipanggil kami kena lawan ngan senior...
off course la senior sbb geng kitaorang tu group lain...

Alhamdulillah 11 mata pertama berpihak kepada kami...
semua yang tgk game kami bersorak especially manager kitaorg n geng sem 2...hehehe...
tapi lepas satu kejadian yang menimpa miya tros prestasi kitaorg merosot..
kejadian tu berlaku time nak penamat dah...
perbezaan mata ketika tu 19 -18 xsilap miya...
tapi sebab kejadian yang xdiduga tu mmg tros loss...
kejadian tu sebenarnya mmg lawak n malu la jugak..
kawan miya terpukul muka miya dengan raket...
hahaha..bukan salah dia sebenarnya n bukan salah miya jgk...
tapi xsure cmne ley kena pukol...
abz penonton menjerit tapi miya still slumber...
sampai juri tanya miya ok x sebab hidung da merah..
lepas tu member miya da xley nak focus da sbb dia ase dia bersalah...
walaupom dalam gelanggang tu tros miya plok dia n kata dia xsalah...
n miya pesan kat dia utk fokus game nim...
tapi dia xblh...
so game tu kitaorg kalah 21 - 20
tapi mata akhir pihak lawan tu mmg kitaorg xbagi dgn mudah..
n nim la game yang paling best miya main...
tu la story of my life...
hehehe...





xoxo
>0-0<

p/s : cuba ketepikan masalah dalam selesaikan sesuatu perkara...
try to be professional in doing a job...
want to thanks to Fadzila, Rizal, Amir Syah, n Hazim...

Tuesday, 22 July 2014

Golf


First time miya blh main sport yg dato2 n datin2 main...
hahaha...susah jugak nak main n nak make sure blh pukol bola...
satu ag pukol tu boleh...
tapi xsure pegi jauh ke x...
kihkihkih...
after pergi memorial park tu kat bawah tu ada org buat game golf...
miya xtau brape kna bayar...
tapi sekali bayar boleh dalam 50 biji bola kot..
setiap org ambik part pukol bola tu...
except miss salina...
walaupom semua da buat n ad yg buat double n triple bola tu xabz2 ag..
tapi sebab nak cepat diaorng ambik je bola tu n baling paling jauh...
n abg muiz plg best sebab dapat gelaran Dato Muiz...









Memorial Park


memorial park nim satu tinggalan sejarah...
tempat ni sgt la cantik...
sengan bunga yang kembang, rumput hijau..
mmg la letih nak mendaki tangga..
tapi abg aizat ckp sape yg xnaik mmg rugi...
so miya naik la dengan hanya bayar tiket RM2...



















Rumah Terbalik


Assalamualaikum...
jom sambung perjalanan kita semalam...
after dah bergambar kat kaki gunung kinabalu tu...
kitaorg pom bertolak pulang ke airport...
dalam perjalanan kitaorg singgah lak dekat umah terbalik...
nak masuk lam umah nim korang kena bayar tiket RM10...
sebenarnya dia ada dua bahagian...
satu bahagia nak tgk dalam umah je..
n satu bahagian nak tgk halaman umah n dalam umah...
xde ape pom sebenarnya tapi boleh menarik pelancong jgk sbb umah nim pelik dari yang lain..
dia ada adat jgk bila nak masuk dalam rumah tu...
mula2 kena bunyikan gong sebanyak tiga kali sbb nak bagitau kehadiran kita kat tuan umah...
lepas tu bila da nak masuk kena ketuk dulu pintu umah...
mula2 egtkan bila da ketuk pintu umah akan terbuka sndiri...
rupa rupanya ada org kat dalam umah tu yang akan buka...
instructor yg akan terangkan segala pasal umah ni yg bukakan...kihkihkihkih...
kebanyakan perabot dalam umah tu semua kat atas...
maksudnya dalam umah tu kita berjalan kat siling umah sebab umah tu da terbalik...
umah tu ada sejarah nape blh terbalik tapi miya xegt sgt la...
tp lau korang nak tau korang boleh masukkan dalam list tempat yang korang nak p...
memang best masuk umah tu tapi xde la lama sgt duk dalam umah tu...
lepas keluar dari umah tu ad garden n semua pokok, basikal semua terbalik...
miya xtau mcm mne bnda tu blh terlekat...
hehehehehehe...





Gong!!!
GONG!!!!
GOOONNNGGG!!!


Spiderman Malaysia..

apabila senior beraksi




p/s: I Love Sabah

>0-0<