Thursday, 24 July 2014

Malam Mesra PSSCPUH


Assalamualaikum...
tanggal 01 April 2014 adalah hari yang miya tunggu2...
bukannya hari lahir miya..
tapi hari utk miya laksankan tanggungjawab miya...
bertapa beratnya pegang jawatan sebagai ketua projek...
bertapa banyaknya dugaan sebagai seorang ketua projek....
ase mcm nak nangis...
ase macam nak menjerit...
tapi ad satu suara dalam diri bg kekuatan...
mnx miya egtkan Allah n niat buat sesuatu kerja ngan ikhlas...
perghhh mmg susah juga nak handle satu program bila berada di universiti...
ni adalah first time miya jadi ketua program...
banyak sgt kerja yang kena handle...
yup sebagai KP mesti kita nak program kita berjalan ngan lancar...

tapi yang miya sedih sgt sebab banyak sgt dugaan yang kena tempuh utk jayakan program ni...
tapi miya bersyukur stiap masalah tu ad jalan penyelesaian...
Alhamdulillah akhirnya program tu berjalan ngan jayanya...
dengan peserta program melebihi bilangan yang dijangka...
after abiz je program nim miya ase nak nangis, sebak sgt sebab dapat lepaskan tanggungjawab nim...
miya bersyukur sebab dalam persatuan ni miya banyak sgt belajar..
disamping belajar cara nak pertahankan diri...
miya juga belajar cara utk tangani kelam kabut miya...
belajar utk bercakap hadapan org...
belajar utk pilih n buat keputusan...
belajar utk makan depan org yg berjawatan tinggi...
yang penting miya belajar cara utk handle program...
belajar cara siapkan proposal...
n belajar cara siapkan laporan...

miya juga bersyukur sebab dalam persatuan nim kebanyakan adalah kawan time susah...
miya ad senior yang always support miya dari belakang...
ada senior yang usap belakang bila tau miya tgh sedih...
ada senior yang always bagi kata2 perangsang utk maju kehadapan...
ada senior yang cipta mslh n then bgtau cara utk selesaikan...

yang miya egt dia pesan..
" Memang susah jadi KP..tapi egt nim adalah sesuatu yang berharga...
bila interview nanti bgtau yang awk penah jadi Ketua Projek"

lepas dgr miya tiba2 ase tenang sgt sbb miya tau blkg miya ad ramai yang support miya...
yang penting pengalaman mengajar kita untuk lebih matang...
jangan mudah mengalah...
walaupom da tersungkur selagi ad masa kita bangkit semula...











xoxo
>0-0<

p/s : siswa n siswi cuba utk jadi active dlm berpersatuan..
insyaAllah dalam berpersatuan banyak benda yang kita boleh belajar...
Ilmu Allah ada di mana2 sayang.. :)

Post a Comment