Thursday, 24 July 2014

Pemilihan Wakil Badminton utk MEBA


Assalamualaikum semua...
miya nak bagitau yang miya ni mmg suka active lam sukan...
xtau nape dari dulu sampai sekarang still sama mcm nim..
org ckp biasa bila da masuk uni dah slow sikit dalam bidang bersukan...
tapi masalahnya miya sama je...
dari sekolah rendah, menengah, matrik n uitm...
tp sem depan xsure la cam mane sebab nak sesuaikan diri dgn susana kat sana...

entry nim miya nak story cmne blh involve lam pemilihan nim...
firstly member miya berminat nak join...
tapi game nim juz utk beregu...
so dia ajak miya jadi partner dia..
so miya on je la sbb mmg miya always on...
juz infom je insyaAllah miya blh tlg lau xde halangan...
so masuk la pemilihan nim last2 minit...
pendaftaran pom miya buat hari pertandingan...
yang lawaknya esop bertanding da hari nim baru nak berlatih...
da jadi mcm kreta yang da lama xdihidupkan la miya...
nasib baik ada budak laki yang tlg ajarkan...
tlg perhangatkan peraturan dalam gelangang...
dia diibaratkan manager kitaorang hari tu...

Hanya dua partners je wakil dari sem 2 utk perempuan...
n satu pasangan sem 2 utk lelaki..
yang lain semua senior yg mmg dah pernah wakil utk SAP..
pemilihna nim utk wakil MEBA dalam Sukan Antara Program...
so dengan debarannya sebab dewan tu riuh dgn pasukan sorak..
lepas dipanggil kami kena lawan ngan senior...
off course la senior sbb geng kitaorang tu group lain...

Alhamdulillah 11 mata pertama berpihak kepada kami...
semua yang tgk game kami bersorak especially manager kitaorg n geng sem 2...hehehe...
tapi lepas satu kejadian yang menimpa miya tros prestasi kitaorg merosot..
kejadian tu berlaku time nak penamat dah...
perbezaan mata ketika tu 19 -18 xsilap miya...
tapi sebab kejadian yang xdiduga tu mmg tros loss...
kejadian tu sebenarnya mmg lawak n malu la jugak..
kawan miya terpukul muka miya dengan raket...
hahaha..bukan salah dia sebenarnya n bukan salah miya jgk...
tapi xsure cmne ley kena pukol...
abz penonton menjerit tapi miya still slumber...
sampai juri tanya miya ok x sebab hidung da merah..
lepas tu member miya da xley nak focus da sbb dia ase dia bersalah...
walaupom dalam gelanggang tu tros miya plok dia n kata dia xsalah...
n miya pesan kat dia utk fokus game nim...
tapi dia xblh...
so game tu kitaorg kalah 21 - 20
tapi mata akhir pihak lawan tu mmg kitaorg xbagi dgn mudah..
n nim la game yang paling best miya main...
tu la story of my life...
hehehe...





xoxo
>0-0<

p/s : cuba ketepikan masalah dalam selesaikan sesuatu perkara...
try to be professional in doing a job...
want to thanks to Fadzila, Rizal, Amir Syah, n Hazim...

Post a Comment