Tuesday, 22 July 2014

Rumah Terbalik


Assalamualaikum...
jom sambung perjalanan kita semalam...
after dah bergambar kat kaki gunung kinabalu tu...
kitaorg pom bertolak pulang ke airport...
dalam perjalanan kitaorg singgah lak dekat umah terbalik...
nak masuk lam umah nim korang kena bayar tiket RM10...
sebenarnya dia ada dua bahagian...
satu bahagia nak tgk dalam umah je..
n satu bahagian nak tgk halaman umah n dalam umah...
xde ape pom sebenarnya tapi boleh menarik pelancong jgk sbb umah nim pelik dari yang lain..
dia ada adat jgk bila nak masuk dalam rumah tu...
mula2 kena bunyikan gong sebanyak tiga kali sbb nak bagitau kehadiran kita kat tuan umah...
lepas tu bila da nak masuk kena ketuk dulu pintu umah...
mula2 egtkan bila da ketuk pintu umah akan terbuka sndiri...
rupa rupanya ada org kat dalam umah tu yang akan buka...
instructor yg akan terangkan segala pasal umah ni yg bukakan...kihkihkihkih...
kebanyakan perabot dalam umah tu semua kat atas...
maksudnya dalam umah tu kita berjalan kat siling umah sebab umah tu da terbalik...
umah tu ada sejarah nape blh terbalik tapi miya xegt sgt la...
tp lau korang nak tau korang boleh masukkan dalam list tempat yang korang nak p...
memang best masuk umah tu tapi xde la lama sgt duk dalam umah tu...
lepas keluar dari umah tu ad garden n semua pokok, basikal semua terbalik...
miya xtau mcm mne bnda tu blh terlekat...
hehehehehehe...





Gong!!!
GONG!!!!
GOOONNNGGG!!!


Spiderman Malaysia..

apabila senior beraksi




p/s: I Love Sabah

>0-0<

Post a Comment