Saturday, 23 August 2014

Hanya Doa yang Boleh Diberi


Assalamualaikum...
agak lama blog miya menyepi...
bukan ape juz line wifi slow n steady so mood nak update blog tu melayang...
n then miya cepat sgt tersentuh bila terbaca cerita psl Tragedi MH17..
bila dah terfeeling jadi nak update blog pom xjadi...
sebak sangat bila baca cerita2 tntg tragedi tu...
semoga Allah bagi kekuatan kepada keluarga mangsa..
miya termenangis apabila baca mengenai Allahyarham Ahmad Hakimi..
dengan keadaan anaknya Abderrahman yang masih kecil..
n menangis bila tengok seorang anak menangisi pemergiaan ibunya...
miya xboleh nak bayangkan lau miya berada kat tempat mereka..
semoga mereka menjadi seorang yang tabah..
moga segala kejadian ni boleh menguatkan mereka...
n semoga kejadian tragedi ni buat kita sedar yang Dunia ni hanya Pinjaman semata mata...






Al-Fatihah...
semoga mereka tenang disana..
kita yang masih hidup kena troskan tanggungjawab kita...
sertakan doa kita bersama mereka..
n doakan kesejahteraan negara kita yang tercinta...
semoga negara kita terhindar dari segala bencana..
Amin...

pic credit to : Facebook


p/s : Daripada Dia kita datang, kepada Dia juga kita pergi..

Post a Comment