Tuesday, 26 August 2014

Melawat Zoo Melaka...


Assalamualaikum...
sebelum melelapkan mata nak mengupdate entry jap...
Alhamdulillah sepanjang setahun duk kat Melaka bersyukur sgt sbb dpt melawat byk tempat...
korang semua tahu ni adalah sem terakhir miya study kat melaka...
so dark dark kelas ada decide nak pegi zoo Melaka...
Alhamdulillah lawatan tu berjaya diteruskan walaupom mula2 macam aktiviti ni xbley nak troskan..

Tanggal 03/05/2014
semua classmate berkumpul kat Apartment Yayasan Melaka...
sebab hampir semua dark kelas tinggal kat situ...
tapi pd malam sebelom kejadian tu miya keluar jalan kaki sorg2 g The Store..
perghh...mmg seram sbb first time jalan kaki jauh n sorg2...
miya g the store n balik the store ambik masa dalam 35 mnit...
miya jenis lau nak pegi satu tempat tu mmg nak kena ada tujuan...
lau saje2 nak jalan tu miya kureng sikit la...
n Alhamdulillah miya selamat pulang umah sewa dengan brg2 nak masak pagi esop...
miya beli roti, french fries, wedges, n a few stok makanan miya...
balik tu memang kena lapor kat akak Norlina sebab dia isau miya pegi sorg...

n then pagi esop ada org terjah umah miya after subuh...
sebab dia kata nak mai tolong miya menggoreng...
n pagi tu miya juz mnx dia bakar roti n biar miya menggoreng sbb miya xmandi ag...
dia mmg da siap2 nak g zoo da...
tapi dia ad la juga tlg kat dapor...
n Alhamdulillah makanan sempat siap sebelom masa yang kitaorg janji untuk kumpul...

pagi tu juga ada masalah ngan kete kitaorg pinjam...
kitaorg pinjam kete ngan senior...
tp pagi tu mmg kete dia ada masalah yang xdpt dielakkan...
so pagi tu juga cari kete sewa yang blh disewakan...
n Alhamdulilah dapat sewa kreta saga for half day...
lepas tu bermula la kembara kami pada hari tu...

first destination ke Zoo Melaka...






alamak ternampak kwang sooo...
hahaha...semua org excited






si kembar jong kook...


oppss..terterima lamaran Sparta..











lepas kami merantau lam zoo tu...
kami singgah Redtma xsilap miya..
area tu blh berkayak, wall climbing, flying fox, berbasikal...
tapi kami juz singgah untuk makanan yang kitaorg bawa...



last tempat kami pergi hari tu ialah
Mahkota Parade n Dataran Pahlawan...
jalan2, solat zohor n asar..
n kami main bowlim n makan kfc...




n malam kol 9 kami balik sebab waktu sewa kete da nak abiz...
hehehe...
ok berakhir sudah story miya untuk edisi ni...
see yah...
good nitezzz semua...

xoxo
>0-0<

5 comments:

  1. @Pha Is diaorg ceria sebab blh lepas hajat nak g zoo...

    ReplyDelete
  2. @irrayyan mmg seronok akak..tp penat juga round dlm tu..

    ReplyDelete
  3. Bestnyaa~ ehehehe. Lama dh tak pergi zoo. ;3

    ReplyDelete