Sunday, 24 August 2014

Perjumpaan Kali ke 3 Alumni 5 Sains 2011


Assalamualaikum...
ari ni miya terlebih rajin plak nak update blog...
al maklum la wifi da melepasi tahap kritikal...
so boleh la nak berblogwalking ari nim...
dari pkol 11 lagi miya menghadap laptop...
tu pom lepas siap buat semua keje umah...
pastu brenti jap sebab umi nak buat nasi goreng sebab tiba2 adik balik awal...
so ke dapur la kita siapkan ape2 yang patot...
n sekarang masih lagi berada depan laptop nak update entry yang dah seminggu lebih berlaku...
nasib baik la lappy xcepat panas...

tajok kali ini still pasal 5 Sains..
Alhamdulillah sepanjang cuti sem kali ni dah 3 kali jumpa geng2 5 Sains..
sebenarnya lebih 3 kali termasuk la ari raya...
kitaorg mengamalkan ziarah menziarahi satu sama lain...

perjumpaan pertama berlaku time bulan Ramadhan...
Majlis Berbuka Puasa Alumni 5 Sains 2011..
Syamimi mencdgkan supaya kami berbuka puasa sama2..
so Alhamdulillah event tu berjaya diadakan...
seramai 14 org yang dapat hadirkan diri...
perjumpaan first tu miya xtulis pom dalam blog miya...
xsempat nak update sebab lepas satu satu lagi event...
kat sini miya nak selitkan sikit je pasal event tu...










untuk perjumpaan ke dua korang boleh tgk dekat sini...

n lastly perjumpaan ketiga kitaorang buat Jumaat lepas 15/08/2014...
time perjumpaan ni hampir semua students datang...
event ni start kol lima ngan berbbq..
pastu lepas makan budak laki mandi pantai with a few children...
yang gugirls of course la welfie..
ada yang bermalam kat pantai
n ada juga yang balik after isyak...
memang ase enjoy sakan la...











malam tu sape yang stay kitaorg keluar makan...
sebab ad yang still lapo walaupom ptg tu dah mkn bihun n ayam bakor with sutong bako...
so si driver pom bawa la kami jalan2 cari makan...
walaupom kami org Kelantan tapi kami xtau sgt kedai mkn area pantai tu...
tapi Alhamdulillah jumpa jgk kedai makan yang selesa utk kami...
sebenarnya kami terpisah ngan geng laki sbb tu susah nak cari kedai...
kebanyakan kedai area sana ramai laki so kami xbrani la nak masuk...
so dalam group whatsapp penuh ngan gambar kami sbb nak tunjuk kat bdk laki kitaorg da blh makan...
antaranya ialah....



kitaorg siap makan masa tu dah kol 10 lebih..
Alhamdulillah sebab Nurul Husna Abd Halim bayarkan supper kami malam tu..
hehehe...semoga dia dimurahkan rezeki...
malam tu jugak ada adegan yang amat memalukan...
miya blh panggil cashier 7E akak sedangkan dia lelaki..
semua yang ada dlm 7E tu gelakkan miya...
adoiii...ape la ko ni miya...
n Alhamdulillah b4 kol 11 kami dah sampai rumah tumpangan...
n malam tu dalam kol 2 juga baru tido...

keesokan pagi kami dengan semangatnya nak turun mandi pantai...
pkol 7 kami dah turun ke pantai...
Alhamdulillah first time miya blh tgk matahari terbit..
Subhanallah memang canti sangat dengan bot2 kecil duk tengah laut..
macam biasa la xsah lau kami xbergambo...






walaupom pegi nak sampai tengah air still takat peha je..


lepas mandi pantai kitaorg siap2 lak keluar nak cari breakfast...
mula2 rancang nak makan roti canai je...
tapi termasuk lam pasar tani...
so macam2 la kami beli...




lepas makan jalan2, makan..
kami kemas barang sebab kol 12 da nak balik da...
hajatnya nak buat photoshoot sikit...
tapi keadaan hari tu memang panas sgt...
so semua org xsggup nak berjemur...
so kami balik juz ambik gmbr depan rumah je...


maaf gambar girlss xjumpa..huhu..
ok la tu jela perjumpaan kali ni...
tinggal dua minggu ag b4 start kelas..
so semua tgh bz skrg ni especially yang baru nak smbung degree...
nanti jumpa lagi yee...
see yahh...

xoxo
>0-0<

5 comments:

  1. selamat malam... hehee..jom blogwalking sebelum tidur :)

    ReplyDelete
  2. wow!!!! i'm there too.. mimi pun dh lama x update blog

    ReplyDelete
  3. wow!!! i'm there too.. btw, nice entry my dear friend. :D

    ReplyDelete
  4. @Syamimi Azmi of course la mimi kena ada...hehehe...thanks mimi..cepat2 update blog xsabar nak baca especially time sekolah tuuu...

    ReplyDelete
  5. Wuu~ rajinnya ber reunion. Hahaha. :3

    ReplyDelete