Wednesday, 17 September 2014

Cabaran 30 Hari : Hari 17 | 5 Perkara Yang Saya RIndukan


Assalamualaikum..
baru je balik kelas bahasa ke tiga...
Alhamdulillah rezeki utk ambik bahasa mandarin...
hehehehe....

hari ni nak kena share perkara yang miya rindu...

1) Rindu Zaman sekolah rendah...
sebab masa sekolah rendah ase sangat bebas...berbasikal g sekolah balik lewat petang...
pastu sukan peringkat sekolah main je semua yang kosong...
ase mcm org hebat kat skolah sebab jadi pengawas...
geng2 nakal pom xbrani nak lawan kami...

2) Rindu Zaman Sekolah Menengah..
sekolah menengah miya ada dua...
yang form 1 until form 3 tu xbrape nak egt kenangan...
xtau la sebab ape...tapi time sekolah form 4 until form 5 tu mmg best..
dengan cikgu yang ajo pom sempoi...
pengetua ajar chemistry lak tu...hehehe
lau sebelom ni bila pengetua lalu semua takott...
tapi bila pengetua yang ngajo ase mcm family plak...
siap blh bergurau ngan cikgu...

3) Rindu Family..
sape yang xrindu family lau duk jauh..
yang duk dekat pom rindu juga kat mereka...
takot bila akak da kawin nanti...
sebab si dia kena dengar n konsider sebab ada dua family...
so nanti umah xmeriah sgt la...
tp bakal abang ipar pom sempoi...
insyaAllah nnt meriah kat umah.,..
rindu nak gangu adik yang tengah study...
rindu nak gangu dia time dia penat balik sekolah...
uwaaa....
ada 3 minggu ag nak balik...

4) Rindu kawan2...
erm...sorang dah fly ke UK...
sorang da fly ke Mesir pagi xd...
sorang lagi akan fly ke Mesir nanti...
sy da mendarat kat puncak alam...
semua da bawa diri demi cita2 masing2...
member yang kat Melaka semalam baru jumpa...
nnt miya update cite semalam...

5) Rindu Masakan Umi
perghhh...masakan ibu sampai menjilat jari...
xde masakan lain yang blh lawan masakan ibu kita...tol x??
time cuti hari tu xabiz abiz ngan makan...
xblh duk diam mesti nak makan...
kdg2 meratah lauk je...opppsss jgn gitau sape2...
ni da duk jauh mcm ne nak makan masakan umi...
tp nasib baik kat Malaysia...
lau overseas lagi la xtau cmne...

rindu zaman kanak2 kat kampung....

banyak ag benda yang kita rindu...
rindu nak jadi baby balik...
hehehe..walaupom xegt pom kenangan time baby...
tp tgk seorang ibu layan babynya mesti mcm tu juga mak kita layan kita time kecik...
hehehe...
ok la...

xoxo
>0-0<

2 comments:

  1. nanti dah habis belajar, conform rindu zaman university..hehe

    ReplyDelete
  2. Salam kenal, saya blogwalking kat sini, jemput singgah ke blog saya, http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

    ReplyDelete