Saturday, 31 January 2015

Climb...


Assalamualaikum...

The Best View Comes After The Hardest Climb







bergambo ngan captain... >_<


sahabat yang always support miya untuk sampai puncak...

betol orang cakap...
nak tengok pemandangan yang cantik kena la usaha keras naik gunung or bukit...
supaya kita boleh tengok pemandangan dari tempat yang tinggi...
memang masa nak naik tu memang la penat...
ase macam nak turun balik...
berenti banyak tempat juga ambik nafas...
masa nak naik Gunung Dato' ni miya siap sediakan coklat banyak2 dalam beg...
takot la x larat tapi memang xlarat pom...
tapi Alhamdulillah ada rakan sepasukan yang support semua ahli pasukan,..
siap Captain pasukan bagi air glucose lagi...
siap bagi pesanan banyakan memuji Allah..
banyakkan engat Allah sebab kita ditempat orang...
n Alhamdulillah semua ahli pasukan selamat sampai..
sape yang memang xlarat memang kena stop and kena bawa turun...
sape yang berjaya memang boleh nikmati pemandangan yang boleh menenangkan hati...
pemandangan yang boleh ilangkan stress...
pemandangan yang boleh mengingatkan kita dengan kebesaran Allah...
nampak x setiap benda yang cantik, menarik semua tu kita kena usaha dengan gigih...

sama juga dalam kehidupan kita...
nak capai segala impian kita kena la usaha..
jangan ingat tanpa usaha tu kita akan berjaya..
jangan ingat tanpa usaha tu kita akan capai pe yang kita nak...
kita kena ingat setiap jalan yang kita pilih mesti ada halangan..
mesti ada rintangan n dugaan yang Allah akan uji nak tengok kekuatan kita..
macam nak mendaki banyak sangat rintangan dengan akar pokok, dahan pokok, duri la..
tapi engat ujian yang Allah bagi tu adalah berdasarkan kekuatan kita...
n yang penting dalam hidup kita ni kita perlukan seseorang yang selalu sokong kita dari belakang...
yang selalu ada time kita dalam kesusahan...
yang sudi nak bangunkan kita kalau kita jatoh...
bila semua ni ada InsyaAllah kita xkan berusaha separuh jalan...
n bila kita dah dapat ape yang kita inginkan jangan sama sekali kita jauhkan diri kita daripada Allah..

ok la done mengarut malam ni...
ni gara2 tengok balik gambo ni la...
entry penutup untuk bulan Januari....

p/s : Miya harap miya boleh tempuhi semua dugaan untuk capai segala impian n cita2 miya...

4 comments:

  1. pernah hiking satu gunung ni dgn harapan dapat tgk sunrise. ditakdirkan sampai2, cuaca mendung, matahari ditutupi awan. sedih tu ada la jugak tapi bila ingatkan balik sepanjang perjalanan Allah dah sajikan pemandangan yg cantik, pokok2 yg merimbun. baru la sedar, kita memang kena bersyukur dgn semua benda yg jadi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg betul tu..kena bersyukur...miya ase pemandangan awan yang tutp matahari tu pom dah cukup mengagumkan bagi miya...suka tengok awan yang macam tu...

      Delete