Thursday, 26 February 2015

Motivasi : Kehilangan


" Sekiranya anda bersedih kerana kehilangan seseorang,
sebenarnya jauh di lubuk hatimu yang sangat dalam,
anda sedang mensyukuri sambil berasa terharu 
bahawa dia pernah ada bersama-sama denganmu."
- Kahlil Gibran -

Gallery Mr. Google

KEHILANGAN | Semua manusia pernah rasa kehilangan. Kehilangan ahli keluarga, rakan, binatang kesayangan, harta benda yang paling disayangi n macam-macam lagi la.

Memang betol bila kita hadapi keadaan macam tu, kita akan jatuh tersungkur. Rasa macam tak ada hala tuju. Tapi yang penting kita kena cari jalan keluar daripada perasaan down macam tu. Kita kena ingat yang dah pergi tu sebab jalan hidup dia da sampai situ. Tapi kita yang masih hidup ni jauh lagi perjalanan untuk kita hadapi. Jangan biarkan perasaan itu mengawal diri kita.

Terutama remaja yang ada terfalling in love. Lagi la kena beringat. Jangan sebab kehilangan pakwe/makwe korang jadi sewel plak. Yang tu miya xsuka dengar. Tambah-tambah yang sanggup gadaikan nyawa yang Allah bagi pinjam ni. No! No! No! Jangan buat macam tu ye sayang-sayang sekalian. Think positive ye bila kita kehilangan dia. Ingat pesanan ni. Ramai lagi yang sayang awak. Family, member awak, cikgu-cikgu awak n Allah sayang awak. Sebab Allah da jauhkan awak dari si dia yang mungkin kurang baik untuk awak.

Ok lah. Entry ni untuk ingatan bersama. Tak semestinya miya terlalu baik baru boleh tulis entry macam ni. Juz sharing is caring.

xoxo

I Love U Guys...

Post a Comment