Monday, 9 March 2015

RedBellas - Segmen Keep Calm & Follow Me


Assalamualaikum...
jom join segmen ni sambil tambahkan follower ye...


Miya done follow blog and instagram...

I'm So Sorry


Assalamualaikum semua.. Miya betol-betol nak mintak maaf sebab miya ada terdelete komen-komen yang sahabat blogger komen kat entry miya. So mmg miya betol-betol mintak maaf. Nak tekan publish tapi tertekan delete. Ni sebab miya tengah buat keje lain juga sampai tersalah tekan. 

Tengah mendownload past year question and nota-nota dalam student portal. Sambil tu buka la blog nak check blog n nak sambung blogwalking. Tapi ni la kesannya bila buat tiga kerja dalam satu masa.

Miya betol-betol minta maaf dengan korang. Tak de niat pom nak delete tapi jari ni tersalah tekan...huhhuhuhuhu...

Saturday, 7 March 2015

First Giveaway By Mama3Farhanah


Last Entry sebelum tido. Sebelom prepare diri untuk event esok sehari suntuk with my second family silat.

Jom ramai-ramai join...Klik jangan tak klik.


senang je syarat-syaratnya..

Antara hadiah yang bakal dimenangi...

Shawl × 3 pemenang
Purse comel × 2 pemenang
Frame gambar × 2 pemenang
Note book + pensel × 3 pemenang
Keychain × 3 pemenang
Fridge Magnet × 3 pemenang
Sheseido Mask (3) × 2 pemenang
Top up RM5 × 2 pemenang

Good Nitezzzz...

xoxo

Review Bloglist MiyaAmira


Review Bloglist MiyaAmira | Ok miya akan review semua peserta yang join segmen pencarian bloglist tempoh hari. So hari ni Miya terlebih rajin miya akan review blogger yang sangat aktif walaupom bergelar student.

First blogger yang akan di review ialah Sayidah Napisah. Bagi miya xrugi kalau korang follow dia sebab memang dia seorang yang sangat peramah, suka bertegur sapa n kalau korang follow dia off course dia akan follow korang balik. Seorang blogger yang murah dengan senyuman. Miya ase blogger ni bukan calang-calang orang sebab dia boleh further study kat UPM which is salah satu Research University (RU).

Kalau korang melawat blog dia mesti korang tak akan rasa boring sebab banyak entry-entry baru dia selalu share. Dia juga seorang yang sangat active join segmen yang ada. So memang tak rugi la kalau korang kenal dia. 



dia punya kata-kata kat header tu menarik. So jemput la singgah blog dia. Jom kita g tolong buru cinta dia.. 

Korang pom boleh kenal dia lebih lagi melalui instagram dia. Tengok senyuman yang boleh mengeratkan lagi korang ngan dia. Maksudnya senyuman ikhlas dia tu... :)



p/s : nanti miya review bloglist lain plak. Tunggu n baca ye..

xoxo

Friday, 6 March 2015

Permulaan Semester 4


Assalamualaikum semua...
Alhamdulillah selesai sudah seminggu untuk sesi pembelajaran semester ni. Selesai sudah sesi pengenalan untuk semester baru tapi ada lagi dua subjek yang tak dapat kenal pensyarah lagi tapi yang lain semua dah masuk dah. Alhamdulillah semester ni ada ramai juga classmate baru tapi semua classmates baru tu lelaki. So kecoh la kelas semester ni. Biasa dalam kelas semua pasif je time study tapi aktif dalam wassap. Tapi semester ni budak laki lagi aktif dalam kelas tap diorang pandai.

Ok untuk minggu first ni pom da dapat banyak juga latihan untuk kira-kira. Tapi hari ni baru hari Jumaat rilex la esok lusa buat lah. Tapi dalam minggu first ni pom miya da start busy dah sebab hari-hari ada latihan silat. Semua ni untuk pertandingan la. Dalam seminggu hari jumaat je xde latihan sebab tu boleh online malam ni. Malam-malam lain biasa pukol 11 malam baru balik. Penat sikit la. Tapi tak pe lah untuk sebulan, bulan ni je. 

Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian orang cakap.

Image result for bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian


Image result for bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian

p/s : Tinggal lagi 13 minggu before final.


Wednesday, 4 March 2015

Giveaway Safi Balqis White Triology by Ayue Idris


Assalamualaikum~

(Klik banner di atas untuk join)


facebook link : miya amira
instagram id : miya_amira 


Jom ramai-ramai meriahkan GA Ayue Idris!! 




Sunday, 1 March 2015

Motivasi | 10 Peraturan yang Tak Pernah Dikesali Sebagai Orang Dewasa.


10 Peraturan yang Tak Pernah Dikesali Sebagai Orang Dewasa | Dalam Majalah Encounter pernah menyenaraikan 10 peraturan yang tidak pernah dikesali sebagai orang dewasa.


1. Melakukan terbaik, walaupom berasa tidak mahu melakukannya.

2. Mendengar dahulu sebelum menghakimi sesuatu.

3. Berfikir dan menimbang sesuatu sebelum berbicara semasa sedang marah

4. Tidak bertindak atas sesuatu yang belum pasti benar ataupom palsu.

5. Mengasihani musuh walaupom dia jiran sebelah rumah.

6. Menutup telingan kepada segala gosip

7. Memegang prinsip semasa menghadapi karenah anak remaja.

8. Jangan malu memohon maaf sekiranya  bersalah walaupom kepada anak sendiri.

9. Adil dalam bekerja dan berurusanlah atas landasan kebenaran dan kasih sayang.

10. Menerima tanggungjawab mengurus anak-anak.

Giveaway Happy Birthday JMBELOG


Assalamualaikum semua....


Happy bufday JMBELOG!!!!!!!