Saturday, 9 May 2015

Kun Anta - Hummod AlKhudir

Kun Anta ( Be Yourself) | Assalamualaikum semua. Lagu ni jadi viral sangat-sangat dekat FB, Instagram, whatsapp n semua laman sosial. Alhamdulillah disebabkan penyanyi Humood AlKhudher memiliki wajah yang handsome so lagu dia jadi famous dekat Malaysia dikalangan perempuan. Tapi bagus lah dia dapat sampaikan satu mesej dalam lagu dia. Kebanyakan lagu dia menggunakan bahasa Arab yang sangat mudah difahami. So Miya harap pendengar yang lain ambik pengajaran melalui lagu tu. Jangan juz tengok disebabkan wajah penyanyi tersebut. Jangan jadi macam Miya. Kahkahkah


video yang dapat banyak sangat views.


Lirik Lagu - Kun Anta




 لأجاريهم، قلدت ظاهر ما فيهم
فبدوتُ شخصاً آخر، كي أتفاخر
و ظننتُ أنا، أنّي بذلك حُزْت غنى
فوجدتُ أنّي خاسر، فتلك مظاهر
Untuk sentiasa bersama mereka, aku meniru rupa dan apa yang zahir daripada mereka.
Lalu aku menjadi orang lain untuk berlagak.
Dan aku sangka melalui itu aku menjadi untung.
Tapi akhirnya, aku dapati diriku sesat, kerana ini semua adalah rupa.

>Korus 1<

لا لا, لا نحتاج المال، 
كي نزداد جمالا، 
جوهرنا هنا، في القلب تلالا
Tidak, Tidak,
Kita tidak perlukan kekayaan untuk menambahkan kecantikan.
Tetapi disini, dihati kita ia bersinar.


*,لا لا, نرضي الناس بما ل
,نرضاه لنا حالا
ذاك جمالنا، يسمو يتعالى

Tidak, Tidak, Kita tidak akan mencari redha orang lain 
dengan apa yang kita tidak redha pada diri sendiri
Itulah kecantikan kita, menjulang dan gemilang.



*Oh Wo Oh, Oh Wo Ooh
Oh Wo Oh, Oh Wo Ooh
Oh Wo Oh, Oh Wo Ooh
Oh Wo Oh, Oh Wo Ooh كن أنت تزدد جمالاً
Jadilah diri sendiri, dan kecantikanmu akan bertambah

أتقبّلهم، الناس لست أقلّدهم إلا بما يرضيني، كي أرضيني  سأكون أنا، مثلي تماما هذا أنا فقناعتي تكفيني، ذاك يقيني
Aku menerima orang lain tapi aku tidak meniru mereka
Kecuali dengan apa yang aku redha, untuk menjadikan diriku redha.
Aku akan menjadi diriku sendiri, seperti diriku sendiri, Inilah aku
Kepuasanku mencukupi diriku, inilah keyakinanku.


>Korus 1<


>Korus 2< **سأكون أنا، من أرضى أنا، لن أسعى لا لرضاهم
 aku akan menjadi ape yang aku redha untuk diriku.
Aku tidak akan mencari redha mereka.


**وأكون أنا، ما أهوى أنا، مالي وما لرضاهم
Aku akan menjadi siapa yang aku cintai
Mengapa aku perlu peduli tentang penerimaan mereka?

>Korus 2<

>Korus 1<


the end

XOXO

2 comments:

  1. Serius lagu ni memang sedap dan best sgt...:) Baru download smlm..asik dgr je..hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pom cik Miemie...ada satu lagi lagu dia yang sedap didengar...
      Keep Me True - https://www.youtube.com/watch?v=MQ5ljhweCU4

      Delete