''When It's Rains, Look For Rainbows and When It's Dark Looks for Thousand Stars."

Wednesday, 16 September 2015

Subject For Part 5


Subject For Part 5 | Assalamualaikum semua dan selamat petang. Macam mane cuti hari ni? Alhamdulillah cuti hari ni miya dapat siapkan assignment part miya so nnt nak kena hantar xde la rushing dah. Saja je nak share subjek yang Miya ambik for this sem. sebab Miya ase sem. ni berat sikit. tapi subject nim for accounting student at UiTM only not for other University. 



subject for this sem (Sem5)
Miya jenis yang suka number xsuka menghafal.. Bukan tak suka tapi susah nak hafal sebijik macam dalam text book. Miya jenis kena paham then boleh karang ayat sendiri. Tapi kebanyakan subjek utk accounting ni banyak membaca dan sikit mengira. Critical subject untuk Miya ialah FAR n MAF. Walaupom dua subject ni primary subject for account tp miya kureng yang ni. Tapi In Sya Allah for this sem I will score all of this subject. So jangan cakap student akaun ni senang la sebab mengira je. Sebab kami kena menghafal, kena hafal n faham standard for accounting. kena kira juga sampai balance, than kena belajar system juga.

Orang cakap semua nak belajar semua susah mane ada yang senang yang penting ada minat and teruskan usaha. In Sya Allah boleh dapat ape yang kita inginkan. 

Tapi miya bersyukur sangat semester ni dapat semua pensyarah yang sempoi n nampak macam boleh bagi miya semangat nak belajar. Memang semua pensyarah sem ni daebak la sebab suka dengan cara diorang ngajar. Yang sorang suka usik n buat lawak tapi susah nak tengok dia gelak. Madam MGT plak suka bertanya sebelum belajar so semua org tak akan berani la nak terlelap dalam kelas. Madam Sya lagi sempoi xberenti senyum n gelak. Suka dengar cara madam sya speaking. Sir Adnan plak every class mesti ada tazkirah pendek paling kejap pom 5 minit n lama pom 15 minit. Bagus la sebab ada pensyarah yang mengingatkan tentang agama. Sebab bila da masuk uni ni susah nak dapat ilmu macam tu. Semua memang hebat la bagi Miya. 

So hope dengan adanya pensyarah macam mereka ni, semua result for this sem better than last sem.

xoxo
>0-0<

11 comments

16 September 2015 at 16:16

tetiba rindu university life huhu

16 September 2015 at 22:13

Ramai yg ckp mcm tu kak fae...

16 September 2015 at 22:49

goodluck sem baru :) kita terbalik,sy lebih suka menghafal :D

16 September 2015 at 22:53

hahahaha..terima kasih amira... tp macam mane nak minat mneghafal ek??xtahu nak wat cara mcm mane dah...

17 September 2015 at 07:48

selamat berjuang , moga Allah permudahkan urusan miya

17 September 2015 at 13:19

terima kasih sis... ameen... =)

18 September 2015 at 19:18

Gudluck..

Jemput singgah k..

Entry terkini

1. "Aperture Squad Artwork"




20 September 2015 at 11:21

lecturer pun mempengaruhi study environment kn?

12 October 2015 at 22:25

Good luck adik... Semoga Allah permudahkan segala urusan awak :)

20 October 2015 at 09:23

terima kasih kak najwa...tapi sem ni dapat tanggungjawab besaq sangat kak...ase mcm xley nak bawak

20 October 2015 at 09:24

yup btoi tu sis...alhamdulillah sem ni mmg pensyarah semua superb...

Post a Comment