Sunday, 27 December 2015

Peristiwa 2015 : Annual General Meeting 2015



Peristiwa 2015 : Annual General Meeting 2015 | Annual general meeting (AGM) adalah satu agenda yang dilaksanakan untuk membentuk sebuah organisasi baru untuk mentadbir sesebuah persatuan. So tahun ni adalah AGM yang pertama kali dilakukan di UiTM Puncak Alam. Sebelom ni persatuan Silat Pusaka Hanafi ni dipegang oleh pelajar UiTM Puncak Perdana sebab kami bergabong tenaga. AGM 2015 ni telah menentukan organisasi yang mentadbir persatuan bagi sesi 2015/2016. 

Bila sebut je pasal AGM ni mesti ada protokol yang nak kena ikot sebab itu adalah meeting rasmi. Meeting ni juga telah mengumpulkan orang-orang besaq bagi persatuan. Contoh YDP Selangor, Penasihat Persatuan, Penyelia Kelas Puncak Alam dan Puncak Perdana. So semua ahli kena jaga pertuturan dalam event tersebut.

Guess what? Miya merupakan presiden perempuan yang pertama untuk persatuan kat sini... Whaaat?? Pemimpin perempuan?? Boleh ke perempuan memimpin? Those are question yang bermain dalam minda miya selama sebulan kot. Down sampai tenggelam bawah tanah sebab nama dipilih untuk jadi pemimpin.. Selama berminggu before event Miya duk berdoa supaya xterpilih.. Tapi da memang Allah nak letak Miya sebagai pemimpin sbb tu nama still naik..

Selama sebulan tu Miya buat endah xendah dengan persatuan tapi bila kerja datang miya cuba selesaikan juga. Sebab hati tak nak terima jawatan tu. Tapi miya xmemberontak la, xtunjuk muka xpuas hati. Miya cuba n cuba mencari semangat dari senior2 yang miya kenal.. Sampai member miya cakap, "ko nampak x walaupom ko berdoa banyak mana tapi Allah tetap nak pilih awak sebagai pemimpin sebab Allah tahu mane yang terbaik. "  Banyak lagi la kata-kata semangat yang Miya dapat dari kak Tasha, Kak Nieyta, Abg Hadi, Abg Ammar, Jehe and others yang bg semangat.

Alhamdulillah da abiz satu sem, so tggl lagi satu sem untuk pegang amanah. Ini semua adalah pengalaman sepanjang menjadi seorang pelajar. Doakan Miya supaya ikhlas bekerja kerana Allah. Doakan Miya juga dapat jawab ngan jayanya paper esop..


AJK AGM 2015

4 comments: