Tuesday, 8 December 2015

Sukarelawan Sukan Sea 2017


Image result for sukan sea 2017

Sukarelawan Sukan Sea 2015 | Assalamualaikum w.b.t semua. Maaf la sebab macam da lambat sangat je nak update pasal ni. Sebulan lebih dah pendaftaran ni dibuka kalau tak silap miya la. tapi takpe lah miya nak bagitahu juga and nak ajak juga sapa yang tak buat pendaftaran lagi. Boleh cuba mana tahu terpilih sebagai sukarelawan untuk Sukan SEA 2017 nanti ke. 

Miya da tahu pasal Sukan Sea ni time mula-mula dihebohkan lagi. Miya da siap promote dekat member juga tapi alih-alih miya yang baru daftar hari ni tapi member da lama da daftar. Entah kenapa hari ni tiba-tiba baru je teringat pasal Sukarelawan Sukan Sea 2017 ni padahal minggu ni pack sangat dengan assignment and test. 

Miya bukan ape. Sebab Sukan Sea ni melibatkan negara-negara luar and dengan acara macam ni negara boleh jana income so xsalah la kalau kita sebagai rakyat nak sokong sikit event negara ni. Lagipom masa tu memang Miya xde benda nak buat sebab Sukan Sea ni akan diadakan betol-betol masa Miya abiz study degree. So tak salah isi masa yang terluang dengan aktiviti macam ni kan? So ape kata kita ramai-ramai jadi sukarelawan pada hari kejadian. 

kalau rasa nak daftar boleh la klik link ni yo!!!

Jom la ramai-ramai daftar sebagai volunteer.. Hanya 100,000 permohonan yang akan diterima tapi yang mohon tak semestinya dapat kot. Jom support Sukan Negara. OK masa untuk study balik sebab esop ada Test and presentation. Khamis ni balik Kelantan xsabo ase... ok chiow...

xoxo
>0-0<

Post a Comment