Friday, 19 February 2016

Semester 6 Menjengah

Semester 6 Menjengah | Assalamualaikum semua... Maaf lama x online sebab sedikit sibuk dengan pengurusan persatuan and hari tu hantar lappy kat abg syuk untuk upgrade sikit lappy Miya ni... Alhamdulillah berakhir sudah Semester 5 miya bila tahu keputusan final exam.. Alhamdulillah cukup memberangsangkan keputusan miya cukup sekadar dengan usaha Miya.. Bersyukur sangat sebab semua lulus walaupom paper akaun untuk sem lepas sangat susah.. boleh dikatakan hanya 20% je miya yakin jawapan miya betol and Alhamdulillah bila tengok result dapat B solid n x fail.

Cuti semester just tinggal minggu depan je sebenarnya sebab tu tajok Sem 6 Menjengah sebab da nak start kelas dah. Tapi walaupom kelas start dua minggu lagi tapi miya da 3 hari dekat puncak alam sebab ada hal yang kena selesaikan. Than minggu depan as usual la kami akan start latihan silat sempena Kejohanan Wajadiri Kebangsaan peringkat IPT & Sekolah.. Sebenarnya sedikit kecewa la dengan ahli persatuan ni sebab hal yang x munasabah...hahahahaha...malas nak story kat sini...

So cerita Sem 6 nampak macam menarik je so tunggu dan lihat la situasi sem depan.. Tapi miya harap tak tough sangat la.. Sebab sem depan hanya ada 5 subjek yang Miya ambik tapi xtau la tough ke x...tapi yang pasti ada satu subjek tough sebab sambungan subjek sem lepas so ready fizikal n mental n hope dapat sir sama... Pastu ada dua subjek elektif yang mane patot ambik ek zakat ke CRG??

senarai subjek Semester 6

xoxo
>0-0<

Monday, 1 February 2016

Segmen Bloglist Beeha 1.0

Assalamualaikum..
last segmen for 1st February 2016.

KLIK BANNER UNTUK JOIN

Miya tagged
1. miss yana
2. cauliflower

Segmen Blogwalking Seronoknyermelukis


Assalamualaikum geng..

Jom nak ajak ramai2 join segmen by keladi.. Miya suka melukis tapi miya lagi suka tgk hasil lukisan yang cantik-cantik and menenangkan jiwa... Statement tiada kaitan ngan segmen ye...

 segmen

xoxo

Adakah P1 the Best Home Broadband & MiFi 4G Plan Malaysia?


Adakah P1 the Best Home Broadband & MiFi 4G Plan Malaysia? | Assalamualaikum semua dan salam 1 Februari 2016. Cepatnya masa berlalu.. Miya ase baru je masuk tahun baru, baru je dapat msg kalau msk tandas malam ni sebelom pukul 12 nnt keluar kita akan keluar tahun 2016.. Tapi semua kenangan tu rupanya da berlalu sebulan yang lepas dah..

Malam ni miya nak share sikit mengenai pengalaman P1 yang memang dah digunakan selama 6 tahun dah.. Nampak tak bertapa setianya kami dengan P1 sebab masih lagi bersabar.. Tapi rasanya kali ni umi da tak boleh bersabar dah dengan perkhidmatan yang disediakan oleh pihak P1.. Mungkin sebelum ni umi tak tahu sangat mengenai wifi ni cuma guna je sebab semua urusan P1 ni kak long miya yang buatkan sebab dia nak guna untuk urusan pembelajaran pada waktu tu.

Selama ni memang da rasa dan adik pom selalu complain la yang wifi kat rumah ni cepat habis kuota and  slow tahap xboleh nak habaq ape daa... Tapi masa tu Miya xde lah kisah sgt sebab biasa la guna ramai.. Ada yang buat tgk video, download game, instagram, facebook so miya pikir standard la cepat habis kuota..

Tapi cuti kali ni miya xguna wifi miya kat umah sebab da ada wifi kat umah.. Bagi miya biasa la slow sebab akhir bulan.. Tapi bila masuk je kuota baru 28/1/2016, laju la miya berblogwalking, update blog and so on.. Boleh la bertahan 3 hari lepas tu slow balik.. Pastu miya mnx la id and password dari kak long n miya check la kuota.. Guess what dalam masa 3 hari guna kuota tu da abiz beb.. abiz dalam masa 3 hari kuota sbnyk 5GB. Ape lagi berasap la Miya, marah kat P1.. Kali ni umi cakap mmg nak stop da P1 nak ambik yang lain plak..






Kalau tengok kelajuan pom memang tak laju sangat pom... Tapi tengok atas tempat kot.. Tapi macam pelik 5 tahun guna ok je... Bila kak long renew contract tros jadi macam ni.. Sepatutnya bila pelanggan setia ni bagi la khidmat sebaik mungkin.. Tapi tak tahu la nak cakap macam mane...

p/s : Any suggestion x nak guna wifi ape plak lepas ni...

xoxo