''When It's Rains, Look For Rainbows and When It's Dark Looks for Thousand Stars."

Wednesday, 18 February 2015

Libster Award



Tag. Tag. Tag. Ok miya dah kena tag dengan Emma untuk Libster Award ni. So miya kena jawab soalan yang telah dicipta oleh miss Emma ni. Antara soalan miss emma ialah :




  • Apa azam 2015 awak?
  • Adakah awak sokong budaya couple? Jelaskan pendapat awak.
  • Awak pilih cinta atau setia? Sebab?
  • Awak pilih wang atau cinta? Sebab?
  • Boleh ke perempuan bersahabat baik dengan lelaki?
  • Awak suka shopping online? Pernah tak ditipu dan apa perasaan awak?


  • Ok. Miya sebenarnya tak pernaah ada azam yang miya pernah senaraikan setiap awal tahun. Cuma bila miya rasa miya nak kan sesuatu memang miya akan berusaha untuk dapat sebab ramai yang cakap bila ada azam awal tahun tu juz hangat-hangat tahi ayam. Sebab masa awal tahun je dia berusaha untuk dapat tapi bila dah lama-lama sikit mudah la lupa pasal azam tu. Setakat ni miya berazam untuk menang pingat dalam pertandingan silat yang bakal miya join bulan tiga ni. So doakan supaya azam yang ni boleh tercapai tahun ni.

    Couple. Sebenarnya miya tidak sokong budaya couple sebab kita taukan Allah larang kita mendekati maksiat. Rasulullah S.A.W menggalakkan kita untuk bercinta sehingga lah kita berkahwin. Tak pernah lagi dengar couple digalakkan. Jangan sesekali kita menafikan perasaan cinta tu kerana cinta tu ada. Jadi kita hendaklan bimbing cinta kita tu ke jalan yang diredhai Allah.. InsyaAllah sama-sama kita amalkan.

    Antara cinta dengan setia mestilah miya pilih cinta. Sebab bila seseorang tu ada perasaan cinta dia akan cuba untuk setia. Tapi kalau pilih setia tanpa cinta buat pe kita nak setia dengan dia?? Cuba jawab. Mana tahu lagi munasabah untuk pilih setia. 

    Alamak. Ni soalan susah sikit. Tak di miya pilih cinta ni miya nak pilih duit pulak. Sebab kadang-kadang cinta itu buta. Mana tahu satu hari nanti cinta pasangan kita beralih arah kepada orang lain (harap dijauhkan) so duit kecemasan kita dah ada. Takdelah terkontang kanting tanpa arah tujuan. Tapi miya harap semua ni tak terjadi pada kita semua. Amin....

    Bagi miya perempuan boleh je bersahabat baik dengan lelaki. Sebab miya sendiri berpengalaman macam tu. Sahabat baik miya lelaki sejak dari sekolah rendah sampai sekarang masih lagi share masalah. Tapi dia la yang banyak share miya dengar je. Lagipom miya memang ramai kawan lelaki. Miya susah nak jatuh cinta kepada orang yang miya dah anggap kawan tambah-tambah kawan sekolah. 

    Miya tak pernah shopping online. Sebab miya xpercaya sangat dengan online. Lagipom miya lebih suka tengok barang tu ada depan mata boleh sentuh, boleh ukur kat badan sendiri. Tapi miya suka je tengok instashop. Suka tengok barang. Tapi tak tahulah satu hari nanti terbeli juga barang online. So tak pernah kena tipu lagi la setakat ni.

    Alhamduillah selesai sudah jawab soalan yang diajukan oleh miss emma... So sekarang miya kena cipta soalan and tag rakan blogger yang lain plak. Tak kisah kan berapa banyak soalan pom kan??

    Soalan : 
    1. Apa nama penuh awak n nama panggilan awak?
    2. Matlamat yang wajib dicapai dalam hidup?
    3. Apakah Pengalaman yang paling nak dilupakan?
    4. Suka Makeup ke Natural je? Sebab?
    5. Ceritakan Sirah Nabi yang paling diingati.
    6. Ada tak sebarang nasihat, teguran yang nak diberikan pada miya?

    Miya harap orang yang miya tag ni boleh jawab untuk Libster Award 2015 ni.

    2. Winnie
    3. Budak Vanilla


    Syarat :
    1. Answer the questions.
    2. Nominate other bloggers.
    3. Create the questions.
    4. Notify your nominate.

    12 comments

    18 February 2015 at 01:13

    thank you ye miya sebab sudi jawab soalan emma hihi..emma doakan miya dapat capai azam miya tu..aminn :)

    18 February 2015 at 11:51

    thanks for tagging ya :D

    18 February 2015 at 13:51

    waa...pandai bersilat, kagummnya saya.
    Semoga berjaya gadiskacamata =)

    18 February 2015 at 14:10

    cinta, setia dan duit.. nice opinions miya :)

    18 February 2015 at 14:27

    awak telah ditag

    18 February 2015 at 15:43

    Saya 18 tahun hidup tak pernah ada couple :3 xnak tu satu, takde orang nak pon satu. haha

    18 February 2015 at 21:05

    hahaha...wc emma n thanks juga sudi tag miyaa... Aminn..

    18 February 2015 at 21:06

    welcome..jangan lupa jawab... :)

    18 February 2015 at 21:06

    bila belajar insyaAllah pandai...
    terima kasih ye... >_<

    18 February 2015 at 21:07

    hahahahaha..tu je yang tau..
    mane tau zizie ada opinion yang best lagi...

    18 February 2015 at 21:08

    ok..thanks tag.. ^_^

    18 February 2015 at 21:08

    yekew ni xde orang nak???hehehe

    Post a Comment